75 nap börtön várhat Hujberre

Elvi háború lett Hujber drogügyéből. A színész kijelentette, nem fizeti ki a büntetést, füvezni fog, mert szerinte az alkohol is károsabb.
Elvi háború lett Hujber drogügyéből. A színész kijelentette, nem fizeti ki a büntetést, füvezni fog, mert szerinte az alkohol is károsabb.

Százötvenezer forint – ennyi pénzbírságot kapott Hujber Ferenc, plusz meg kell fizetnie a bűnügyi költségeket, 172 ezer forintot. Mindezt a színész saját maga hozta nyilvánosságra, de határozottan kijelentette azt is, nem fizet!

Hujber Ferenc szerint a füvezés ellenére képes egészséges környezetben nevelni a gyerekét © Vadnai Szabolcs

„Nem megyek bele a 800 000 alkoholista és 200 000 gyógyszerfüggő otthoni LEGÁLIS gyereknevelési szokásaiba..., de két év mindennapi esti fűhasználata után büntetőjogi felelősségem tudatában kijelenthetem, hogy a fű negyedannyira sem káros, mint a legálisan fogyasztható alkohol vagy a receptre KÖNNYEDÉN kapható szintén legális nyugtató-altatók-antidepresszánsok (Xanax és társai)” – írta a közösségi oldalán, és ettől is tovább ment.

„Tehát én, aki két kiskorú gyermekért tartozom felelősséggel, kijelentem, hogy minden- nap szívok és fogok szívni a lefekvéshez marihuánás cigit, mert nekem az vált be...! Tökéletesen el tudom látni a feladataimat, és képes vagyok egészséges környezetben nevelni a gyerekeimet! A fű nem károsabb, mint a nikotin! Harcra fel, jelentsen fel, aki mer! Balkán Hamlet”

A Hujber Ferencet ismerők elhiszik, a színész valóban elvi háborúként fogja fel az ügyet. Márpedig így néhány héten belül megkaphatja a börtönbehívóját is.

– Amennyiben jogerőre emelkedik a végzés, a benne meghatározott időn belül ki kell fizetni a büntetést. Ha ez nem történik meg, automatikusan átváltják szabadságvesztésre, amelyet fogházban kell letölteni. A bűnügyi költség összegét pedig végrehajtónak adják ki, letilthatja folyószámláról, vihet autót, ingóságokat, vagy ráterhelheti ingatlanra, el is árvereztetheti azt – mondta megkeresésünkre dr. Bacsek György ügyvéd.

Hujber elárulta, napi kétezer forintjával állapították meg a büntetés átváltását.

– Amennyiben ez igaz, akkor hetvenöt napra zárhatják el – tette hozzá.

Hujber, ha nem bírja a börtönéletet, bármelyik napon dönthet úgy, hogy fizet, így akár a bevonulás előtti napon is „megúszhatja” a börtönt.

A színészt hiába hívtuk, nem vette fel a telefonját.