500 milliót keresett a halála óta Jimmy

Jimmy halála óta csaknem 350 ezer lemezét adták el, ami félmilliárd forintos bevételt hozott. Az örökösök mintegy havi egymilliót kerestek ezzel, és még csak most jön a három új album…
Jimmy halála óta csaknem 350 ezer lemezét adták el, ami félmilliárd forintos bevételt hozott. Az örökösök mintegy havi egymilliót kerestek ezzel, és még csak most jön a három új album…

Tizenhárom éve halott, de azóta szemernyit sem csökkent a népszerűsége. Zám­bó Jimmy lemezeit folyamatosan utánnyomják, mert az elsőtől az utolsóig mindegyik egyformán kelendő. Amíg élt, kétmillió lemezt adott el, a halála után pedig megközelítőleg háromszázötvenezret.

A hatalmas számok persze mesés jogdíjakat jelentenek, Jimmy a halála óta megközelítőleg öt­száz­millió forintot keresett. Az örökösei – Edit asszony és a három fiú – ebből mintegy havi egymilliót kaptak, ami az elmúlt tizenhárom esztendő alatt 156 millió forint bevételt jelent. Persze a társ és az apa elvesztésének fájdalmát egy ilyen nagy summa sem enyhíti, de – legalábbis anyagilag - megkönnyítheti az itt maradtak életét.

Csütörtökön a Bors elsőként hozta nyilvánosságra a hírt, hogy újabb három Jimmy-lemez kerül a boltok polcaira. Mint arról beszámoltunk, egy rettentő hosszan elhúzódó jogvita után végre sikerült megegyeznie az özvegynek és a Magneoton Lemezki­adónak, így legálisan is forgalomba kerül a Requiem, a Szeptember volt és a Csak a jók mennek el című lemez, amelyeken összesen harmincnégy dal található.

A kiadó hisz benne, hogy a régi-új korongok ugyanolyan népszerűek lesznek, mint az eddigiek: – Zámbó Jimmy a legjobban kereső elhunyt előadóművész ebben az országban, ez nem kérdés – nyilatkozta a Borsnak Joós István, a Magneoton Lemez­kiadó ügyvezető igazgatója. – Az új lemezek kapcsán számokról természetesen még nem tudok beszélni, de amint piacra kerülnek, kiderül, hogy mekkora az érdeklődés Jimmy dalai iránt 13 évvel a halála után.

© Fotó: Bánkúti Sándor

Zámbó Krisztián örül, hogy újra megjelennek édesapja régi dalai: – Én már ismertem ezeket a számokat, hiszen a Dalban mondom el című műsorban apu már elénekelte valamennyit. Örülök, hogy most újra korongon is elérhetők lesznek.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors