TÚLÉLŐ

A haláltól félt a Karthago legendája: Egyszerre minden megtámadta a testemet!

2022. augusztus 18. csütörtök 03:00

70. születésnapja alkalmából a Bors felkereste Gidófalvy Attilát. A Karthago legendás billentyűse elmesélte nekünk, milyen megpróbáltatásokon kellett keresztülmennie az elmúlt években, továbbá hogyan tekint az elkövetkezendő időkre.

A Karthago zenekar már töretlenül, 43 éve ugyanazokkal a tagokkal lép színpadra, és ebbe az sem rondított bele, hogy a zenekar billentyűse megküzdött a gyilkos kórral az elmúlt években. 5 évvel betegsége után most már állítása szerint teljesen felépült, de volt egy időszak, amikor nem látta a boldog befejezést.

Fotó: Markovics Gábor

„Azt hittem, ott van végem”

Eleinte nagyon féltem a haláltól. Megszenvedtem a betegségemet, és féltem, nem élem meg a 70-et – kezdte lapunknak, de a téma komolysága ellenére Attila a hozzá megszokott módon pozitívan folytatta életének meséjét. – Megterhelő volt a műtét időszaka. Egyszerre minden megtámadta a testemet, ami valaha megtámadhatta. Szerencsére megtörtént az őssejtbeültetésem, de fontosnak tartom azért megjegyezni, hogy a sajátomat kaptam. Ebből is látszik, hogy bármi történjen, a szervezetem és a testem hihetetlenül erős. Eleinte azt hittem, ott van végem, de rá kellett jönnöm, hogy van miért élni! Mindezek ellenére nem kértem számon semmit az élettől. Igaz, nem láttam a fényt az alagút végén. Vesztésre álltam. És küzdöttem. És elestem. De végül, mint minden hős történetben; felálltam és győztem – nyilatkozta lapunknak a rocklegenda, aki kicsit bele is vezetett minket, hogy miért is látja úgy, hogy érdemes még élnie.

„Tudtam, hogy össze kell szednem magam”

Mikor véget ért az őssejtbeültetés utáni melankóliám, elkezdtem azon gondolkozni, hogy amit megadatott az Úristen, azt a lehető legszebben kell megélni. Tudtam, hogy össze kell szednem magamat és én ezt is tettem. Igyekszem mindent a lehető legszebben megélni. Imádom a feleségemet, imádom a két gyönyörű gyermekemet, és szerelmes vagyok a kis négy hónapos unokámba. Csodálatos és gyönyörű kislány. Én ezért vagyok. Az én dolgom, hogy átadjak a kis jövevényeknek mindent, amit életem során megtanultam. És mindent igyekszek is átadni, amíg még van rá lehetőségem. Ennél nagyobb ajándékot és lehetőséget soha nem is kaphattam volna. Miattuk éri meg felkelni, lefeküdni. Egyszerűen miattuk éri meg élni! Nem tudom mihez kezdenék nélkülük – mesélte Attila, aki ezen a ponton egy kicsit elpityeredett és bevezette újságírónkat abba, hogy édesapja mennyit jelentett neki. Elmesélte, miért érzi kötelességének, hogy ott legyen a családja mellett.

Fotó: Gidófalvy Attila

„Édesapám mindent megtett értem”

Fontos, hogy ott lehessek a gyerekeknek. Ezt azért mondom, mert az én apám is ott volt mellettem. Többnyire neki köszönhetem, hogy nekem mindenem megvolt. Szegény már elment, de amíg élt, addig mindent megtett értem. Szeretnék én is ilyen lenni. A családnak és a szeretteinknek meg kell adnunk mindent, segítenünk kell nekik és amennyire lehet, ki kell taposni előttük egy kicsit az utat. Majd lelépnek róla, de egy ideig segít nekik a haladásban. Ez az én misszióm – tette hozzá Gidó.

Gidó70

Augusztus 23-án ünnepli Gidófalvy Attila a 70. születésnapját a Barba Negrában. Olyan legendák állnak mellette színpadra, mint például Nagy Feró és Gömöry Zsolt. A nagykoncert házigazdája Reviczky Gábor lesz, akit Attila csak ajnározni tudott: – Hát micsoda hangja van a Reviczkynek gyerekek. Egyszerűen öröm hallgatni. Nagyon hálás vagyok, hogy elvállalta ezt az ünnepséget.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15185839_auto_resized.jpg
origo.hu

Ágyhoz kötve éli az életét Máthé Erzsi, kollégái aggódnak érte

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/9065_resized.jpg?avcount=1664959508
origo.hu

Levetkőzött Rihanna kedvéért a Sárkányok háza színésznője - fotók, videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15186172_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Új koronavírus-tünettel fenyeget a következő járványhullám

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15183786_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Videó: így fogták el az orvhalászt a Kis-Tiszán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15185774_auto_resized.jpg
ripost.hu

Berki Mazsi nem aprózza el az üzleti életben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15183357_auto_resized.jpg
vg.hu

Mi a teendő, ha nem kaptunk népszámlálási levelet? Így kérheti a kódot!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15183351_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Baj van! Eltűnt a Pilóta keksz a boltokból - ez az oka!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15185932_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elfogatóparancsot adott ki a rendőrség, ha ezt a férfit látod valahol, legyél óvatos

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15182667_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megfenyegették a sztrájkoló kukásokat Budapesten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15185969_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fiatalokkal teli autó szenvedett horrorbalesetet, mindenki meghalt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15185683_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rohantak a tűzoltók: Hatalmas fekete füst gomolyog Komárom felett

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/10/4c7DbvofV4zKt_7gkqc-ypDYT5RGDt5voSUlUR0UiZk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U5NTIwYzgxZGI3MjQ1ZDI4MTUyYjM0MDk0YTg0NmE5.jpg
Aggodalom

Ágyhoz kötve éli életét Máthé Erzsi

https://cdn.borsonline.hu/2022/10/J0BV5mgFmvIMjG_oAjwJHH66A_8eYN4aJb7dx6Xj5n4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNiNWEwMWI5ZGNlYTQzNmI5MWIyODFlMGI3NTYzZDll.jpg
Aggodalom

Aggódnak a pályatársak Máthé Erzsiért