Szeretet

Körtvélyessy Zsolt: Azt kívánom, hogy Lilikét lássam felnőni

S.M.

Létrehozva: 2022.04.13.

Módosítva: 2022.04.13.

Körtvélyessy Zsolt legnagyobb ajándéka egy szem kislány unokája. A 81 éves színésznek egyetlen kívánsága van, hogy Lilikét láthassa felnőni. Ahogy az idő telik, egyre jobban foglalkoztatja az idő múlása, és zavarja gondolta, hogy az életéből már kevesebb van hátra.

Forrás: Bors archíve

Körtvélyessy Zsolt másfél évvel ezelőtt veszítette el feleségét, tavaly ilyenkor pedig egyetlen testvérétől búcsúzott. Ma már megpróbál minél kevesebbet gondolni a fájdalmára, és igyekszik minél több időt tölteni a másfél éves unokájával, aki gyógyír a lelki sebeire. Nemrég töltötte a 81. életévét, a Borsnak elárulta, milyen gondolatok foglalkoztatják az utóbbi időben.

„Kicsit zavarba ejt, hogy ennyi idős vagyok”

Fontosak számomra az évfordulók, mert minden ehhez hasonló alkalom összehozza a családot. Kicsit zavarba ejt, hogy ennyi idős vagyok, és nem azért, mert problémákkal küzdök. Hála Istennek egészséges vagyok, a vitaminokon kívül nem szedek semmilyen gyógyszert. Inkább a tudat zavar, hogy már kevesebb van hátra. Természetesen engem is foglalkoztat az elmúlás, de hívő emberként emiatt nem vagyok nyugtalan. Szeretek élni, főleg a kisunokám miatt, aki a legnagyobb ajándék az életemben – kezdte Körtvélyessy Zsolt. – A születésnapom munkával telt, a drága lányommal és a családommal később emlékeztünk meg, egybe kötve a névnapommal. A hétköznapokban is igyekszünk minél több időt együtt tölteni. Örülök, hogy újra jól megvannak Lacival – mesélte érdeklődésünkre.

A nagypapa szerep mindennél boldogabbá teszi. Fotó: Végh István

„Már kimondja, hogy Papa”

A színész nagyon büszke az unokájára. A nagypapa szerep pedig mindennél boldogabbá teszi. Egyre inkább élvezi, hogy a kislány cseperedik, és ma már lánya is többször bízza édesapjára Lilikét.

Gyönyörű és jó gyermek, ha meglátom, minden alkalommal könnybe lábad a szemem. Azt kívánom, hogy Lilikét még lássam felnőni. Szeptemberben két éves lesz, és egyre jobban nyílik ki az értelme. Ha találkozunk, elmosolyodik, és rohan felém. És ami különösen kedves a szívemnek, már kimondja, hogy Papa. Kinga már rám meri bízni a picit, ha valami dolga van, mindig szívesen vállalom, mert minden vele töltött idő hatalmas élmény nekem. Persze eljött a pakolászós és szaladgálós időszaka, órákig le tudja foglalni magát nálam, tele van a lakásom apró kincsekkel, ami érdekli – mesélte mosolyogva a boldog nagypapa, aki azt is elárulta, vágyik-e egy újabb unokára.

Ez Kingától és Lacitól függ, de az az igazság, hogy nem akarom a szeretetemet kétfelé osztani. Így vagyunk jól! Persze a kislánynak biztosan jobb lenne, mert én is másodmagammal, az öcsémmel nőttem föl, viszont van egy féltestvére, aki nagyon kedveli – fűzte hozzá.

„A színpad, a munka éltet”

Zsoltot egyáltalán nem foglalkoztatja a gondolat, hogy végleg visszavonuljon, és hogy csak a nyugdíjas éveire koncentráljon. Aktív a hétköznapokban, egyetlen percet sem unatkozik.

Ha nem dolgoznék, valószínűleg meghalnék. A színpad, a munka éltet. Egyáltalán nem vagyok nyugdíjas alkat, és még mindig nagyon aktív vagyok. Autózom, jövök-megyek, ahova a dolgom szólít – jelentette ki a színművész. – Jelenleg egy új darabot próbálok Kecskeméten, itt vagyok vendégszínész, május közepén lesz a premier. Ez lesz a harmadik előadásom idén. Kicsit kétlaki életet élek, vidéken van egy kis garzon lakás, amit a színháznak köszönhetően használhatok, hétvégén, vagy amikor napokig nincs dolgom, akkor természetesen Budapestre utazom haza. Mindeközben készülök a saját előadóestem, amit a költészet napja alkalmából három különböző helyszínen próbálok előadni. Több mint egy órás műsor magyar versekből. Pesten is fogjuk játszani hamarosan – mondta érdeklődésünkre.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144289_auto_resized.jpg
origo.hu

Migránsok okozták balesetet a Liszt Ferenc repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt - fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27226_resized.jpg?avcount=1713588913
origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143728_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elképesztő tündércukiság: legfrissebb fotóján Berki Emma tiszta apukája!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140755_auto_resized.jpg
ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144655_auto_resized.jpg
vg.hu

A cégek kényszerértékesítéséről kérdezte Svájc elnöke Orbán Viktort Budapesten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27232_resized.jpg?avcount=1713588913
origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17093867_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Innen tudod, ha túl sok kávét iszol: a szervezeted jelez

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713588913
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713588913
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142175_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145063_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/MVcTvZc_pQ2pn5eP0OgRxnsTEogtoejfWqaynBCgBbE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2JiYTM0NjM4NGVkZDRiYjc4MzYwODIxN2Q1MjY0NDg0.jpg
Pletyka

"Ez már csak kapálózás" – alig szeretné valaki Tóth Andit az X-Faktorba mentornak

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/iAf_dNB5Qmol82puOI69Fa_tjYLlEM8DZ5xvAsnxKOQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2YxYzA5YzhiOWY3ZTRjOTZiODA5MDIwYTA4MDU5MTUy.jpg
Divat

A Next Top Model Hungary zsűritagja elárulta, mitől szép egy nő valójában