Nincs tovább

Végleg bezárta tanodáját Gór Nagy Mária: Abba kellett hagyni!

Soltész Daniella

Létrehozva: 2022.02.12.

Már 38 éve annak, hogy egy vak operaénekesnő bevezette Gór Nagy Máriát a jóslás rejtelmeibe. A színésznőt mindig is érdekelte ez a misztikus világ, tanodájának kényszerű bezárása után azonban végleg efelé fordult. Jósnőként, egyelőre csak barátai jövőjét mondja meg – állítólag ijesztő pontossággal.

Kristálygömb, kártya, tenyérvonalak. Csupa-csupa jóslásra alkalmas dolog, Gór Nagy Mária mégis a tarot kártyába szeretett bele igazán. Nem is annyira hobbi, mint inkább hivatás ez számára. Korábban cigány kártyából mondta meg a jövőt, azonban egy növendékének mondott jóslata után – ami csupa szörnyűséget tartalmazott, amik beigazolódtak – rituálisan elégette a paklit. Másfél hónapja mégis újra kézbe vette a kártyát, ezúttal a tarotot.

Egy sámántáborban jártam és ott keltette fel az érdeklődésemet ez a típusú jóslás – kezdte a Bors megkeresésére a színésznő.

Átéli mindenki problémáit

Mária egyelőre csak barátainak, ismerőseinek vet kártyát. Korábban megpróbálkozott magának is jósolni, azonban rá kellett jönnie, hogy azok a jóslatok sosem lesznek igazak. A színésznő így másoknak próbál utat mutatni a kártyák segítségével. Ugyanakkor „ipari mennyiségben” erre nem képes.

Egy nap maximum három embernek tudok jósolni. Ez azért van, mert komolyan veszem az adott alany problémáját. Átélem, beleásom magam. Minden jóslat után időnek kell eltelnie, ki kell pihennem. Egy héten különben is csak maximum kétszer csinálom – adott választ Mária a hogyanokra.

Mivel a színésznő ennyire ráhangolódik a kérdezőre, sokkal inkább lesznek a jóslatok igazak, ijesztően pontosak. 

Magának nem, kizárólag másoknak jósol  Fotó: Móricz István / Bors

Ha nem is teljeskörűen, de általában a valóságot mutatják a kártyák. Egy kolléganőmnek például hajszálpontosan bejött, amit jósoltam – mesélte Mária, aki ugyanakkor felhívta arra is a figyelmet, sokszor tévesen értelmeznek lapokat a hozzá nem értők.

Ha kijön a halál kártya, az nem feltétlenül jelenti az élet végét. Ha a halál kártya mellett egy munkalapon dolgozó ember kártyája jön ki, akkor az annyit jelent, hogy új útba kell kezdenie a jósoltatónak.

Misztikus gyűrű

A színésznő többször járt már maga is jósnőnél, azonban úgy érzi, ezek közül kettő volt igazi, a többi kókler, akik csak arra hajtottak, minél több „páciensük” legyen egy nap, hogy többet keressenek. Mária kiemelte, ő nem pénzért csinálja a jóslást. A színésznő legkülönlegesebb élménye mégis ahhoz kötődik, mikor először járt jósnőnél.

Egy volt opera-énekesnőnél jártam, aki megvakult. Kávézaccból jósolt, nem is hittem benne, hogy sikerülni fog. Aztán elkezdtek megtörténni a dolgok, amiket mondott. Emlékszem, azt mondta nekem „Csináltass egy gyűrűt korállal”. Elmentem és megcsináltattam.

Mária ujját a mai napig ékesíti a gyűrű, mindennek már 38 éve.

Egyetlenegyszer vettem le életem során. A térdműtétemkor. Nem is volt sikeres 

– mondta a színésznő.

 

Gór Nagy Mária 1984-ben alapította meg saját színitanodáját. Az évek során olyan színész- és énekespalánták tanultak nála, akik mára Magyarországon megkerülhetetlen művészekké váltak. Itt tanult többek között Fésűs Nelly, Janza Kata, Ulmann Mónika és Feke Pál is. Érdekesség, hogy a popvilág egyik csillaga, Király Viktor is Gór Nagy Máriánál tanulta a mesterséget.

 

Végleg bezárt a tanodája

Gór Nagy Mária a pandémia alatt kényszerült rá, hogy bezárja színitanodáját, ami rengeteg tehetséget adott az országnak az elmúlt években. A színésznő meg van róla győződve, hogy a misztikus képességei miatt tudta az iskolát is csinálni. Kérdésünkre, hogy mit jósol, újraindítja-e még, határozott választ adott.

A tanoda olyan volt, mint egy szerelem, aminek ha egyszer vége van, vége van. Abba kellett hagyni, de nem volt egyszerű – mondta szinte elérzékenyülve Mária, aki bár már talentumokat nem is keres, a színházi világban rendezőként továbbra is jelen van.

Búcsút intett a tanodának Fotó: Móricz István / Bors

A színésznő életében nagyon fontos szerepet töltött be Bujtor István. A barátságuk megkérdőjelezhetetlen volt, korábban Mária úgy nyilatkozott, Bujtor mentette meg az életét, mert egy közös forgatás során a színésznő épp válófélben volt, amit nagyon nehezen viselt. – Ekkor jött Pista, aki megmentette az életem: forgatás után mindig velem volt, tartotta bennem a lelket, igazi barát volt. Nem sokkal később csináltuk a Pogány Madonnát, ahol ez a barátság végleg megpecsételődött.

https://cdn.borsonline.hu/2021/07/rJxWtsnN-rfCQla4GBujjlpVb_04DT7_1nFrtM-y6o8/fill/276/155/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA5MzRlMzAzNGE2YzQzYTlhZjkyNzQyZTA4MzNmM2Y4.jpg
Ezt ne hagyd ki!

Vérben úszva talált rá a férje Gór Nagy Máriára: A villamoson támadták meg

A 74 éves színésznőt kirabolták a villamoson.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152751_auto_resized.jpg
origo.hu

Újabb leleplezés: A NATO már bevonult Ukrajnába – küszöbön a III. világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27372_resized.jpg?avcount=1713900617
origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156849_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Segíteni akarok" – Édesanyja sírkövére gyűjt a 7 éves kislány, aki limonádét árul

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153115_auto_resized.jpg
ripost.hu

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156820_auto_resized.jpg
vg.hu

Már félmillió ukrán katona halt meg a fronton

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27361_resized.jpg?avcount=1713900617
origo.hu

Szilikon melleivel és millióival dicsekszik Molnár Anikó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149637_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713900617
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713900617
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156373_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Durva dologgal vádolják Steve Irwin fiát, hogy lehetett képes ilyen szörnyűségre?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17146291_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: egyetlen páros döntött az együtt maradás mellett

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mKygcP253w2Sm7Ew2R3Uex3vVRsjrocIKCYTlqRgxvI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdjMjc4YTVkYTg3MzRjMDc5M2E5MTljZTAxZTdkMDcz.jpg
KATASZTRÓFA

Életveszély az Ázsia Expressz forgatásán, azonnal riasztottak mindenkit

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
SZERELEM

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja