Betegség

50 százalék esélyt adtak az orvosok Balzsay Károlynak, hogy lássa még a gyerekeit

2022. január 14. péntek 16:00

A világbajnok ökölvívó élete legnagyobb harcát vívta.

Forrás: Nemzeti Sport

Kendőzetlen őszinteséggel beszélt élete legnagyobb harcáról Balzsay Károly. A korábbi profi bokszoló a Palikék Világa by Manna adásában mesélt a rákos megbetegedéséről. Elmesélte, akkor fordult orvoshoz, amikor évekkel ezelőtt egyszer csak belázasodott, gyengének érezte magát és egész éjszaka izzadt. Számos vizsgálaton átesett, amiből kiderült: limfómája van.

Az orvosom azt mondta, van megoldás. Onnantól kezdve nem törődtem a miértekkel. Nagyjából összeraktam, hogy az én sorsom az rendben van. Néhány hét, meg hülye kemoterápiák és ezzel járó dolgok. Ami a nehéz, a körülöttem lévő dolgok, a feleségem, a két gyermekem… Anyukámnak én nem tudtam megmondani. Megkértem a feleségemet, hogy légy szíves… – emlékezett vissza Balzsay.

Bejelölgette a kezeléseket a naptárban, de közben dolgozott. Később tünetmentesnek nyilvánították, de 2018-ban újabb lesújtó diagnózist kapott.

2018 év eleje: valami nem stimmel. Nincs tünet, de tapintható, hogy valami nincs rendben. Az orvosomat felhívom: Karcsi, ez nem jó! Ami jó, hogy csak egy részen… – mesélte a bokszoló.

Megpróbáltak sugárkezelést, gyógyszert és ahogy ő fogalmazott, valahogy elnyomták a betegséget. Azért, hogy az augusztusi ifjúsági világbajnokságra fel tudja készíteni a csapatot. Szeptemberben viszont már azt mondták neki, van máshol is kóros sejt, és ezt már nem tudják megoldani. Ezután még lenyomott egy ifjúsági olimpiát, majd elkezdődött az újabb tortúra – de úgy, hogy ő közben a felnőtt magyar bajnokságra is fel akarta készíteni a csapatot.

Azt mondta az orvosom: Van 50 százaléka, hogy jövőre is lássa a gyerekeit, mit szeretne?! Akkor kicsit kiakadtam. Doki, ne mondjon ilyet! – mondta, de azt válaszolta: Muszáj, mert ez az igazság – vallotta be Balzsay, aki lemondta a magyar bajnokságot, és elkezdődött a második hullám. Mint mondta, az már más volt, három hetet feküdt kórházban, majd három hetet otthon, aztán újra a kórházban. 

Ott már nem mentem közben jobbra-balra – mondta az ökölvívó, akit pár héttel később ismét tünetmentesnek nyilvánítottak. Ezután csontvelő átültetésen is átesett.

További cikkek

Szexi

Megmutatta a Nagy Ő nehézbombázója, mekkora mellei vannak valójában

ESÉLY

Kulcsár Edina babérjaira tör az új szépségkirálynő? Sarka Kata is hisz benne

Ez is érdekelhet

life.hu

Szörnyű tragédia: fának csapódott autójával a fiatal magyar focista, életét vesztette

borsonline.hu

Az orvosok is megdöbbentek azon, mit találtak a 67 éves bácsi szervezetében

life.hu

Gyász: tragikusan fiatalon hunyt el a magyar színművész, rendező

vg.hu

Budapest nyerte a versenyt Pozsonnyal szemben

kemma.hu

Rejtélyes rosszullétek az akkugyárban, rendőrökkel szembeszálló anya és rengeteg baleset – ez volt a hét

origo.hu

Világít a koronavírus a szájmaszkba tehető betéten

vg.hu

Változott a trend: másra használják az ATM-eket a magyarok

vg.hu

Jövő nyáron már nem kuna kell a horvátországi nyaraláshoz

life.hu

Árverezik Erdélyi Mónika házát: ezért került hatósági eljárás alá

mandiner.hu

Nem mondja meg a Momentum, Bangóné sorsára küldi-e Hajnal Miklóst

origo.hu

A lányomat még ki tudtam rángatni a lángoló buszból, de a feleségem ott maradt