18 évig kereste édesanyját Szécsi Pál

Barátja és pályatársa, Poór Péter szerint alaptalan az a teória, miszerint az édesanyja miatt követett el öngyilkosságot Szécsi Pál. Valójában, ha csak pillanatokra is, egymásra talált anya és fia.
Barátja és pályatársa, Poór Péter szerint alaptalan az a teória, miszerint az édesanyja miatt követett el öngyilkosságot Szécsi Pál. Valójában, ha csak pillanatokra is, egymásra talált anya és fia.

Vannak olyan hírességek, akik magukkal vitték a sírba legmélyebb titkaikat, a rajongóik ezért vadabbnál vadabb teóriákat kreálnak kedvencük életéről, szerelmi ügyeiről vagy éppen tragikus haláláról.

© Facebook

Ilyen sztár Szécsi Pál, akiről újabban egy levél kering az interneten. Ez az énekes labilis lelki alkatáért, így közvetve öngyilkosságáért is az édesanyját okolja. Tény, hogy Klára asszony 1956-ban emigrált, Pált és nővérét, Katalint nem vitte magával Amerikába, és harmadik gyermekét, Máriát is Bécsben hagyta. Az akkor 12 éves énekes nevelőszülőkhöz ke­rült. A levél szerint Szécsi Pál később, közvetlenül öngyilkossága előtt megtalálta az édesanyját, ő azonban megtagadta a fiát, nem akarta látni.

A Bors meg­­kereste Poór Pétert, aki nemcsak pá­lyatársa volt Szécsinek, ha­nem a jó ba­rátja is, és úgy érzi, több mint 45 évvel a tragédia után végre tisztázni kell a félreértéseket, véget vetve a találgatásoknak.

– Pali nem az anyukája miatt lett öngyilkos – jelenti ki határozottan a Bakelit Fesztivál sztárja, hozzátéve, hogy Szécsi valóban egész hátralévő életében, 18 éven át kereste, kutatta az édesanyját.

Klára aszony soha nem hallotta énekelni a fiát

– Voltak olyan rokonai, akik, nem tudom pontosan, miként, de kijutottak Amerikába, és híreket hoztak Kláráról. Az anya érdeklődött a gyerekei sorsáról. Pali is kutatta őt, szeretett volna tudni róla, az életéről. A fiú és az anya erőfeszítése végül sikerrel járt.

– Pali egyszer Németországban tartózkodott, ahol telefonon tudtak egymással beszélni. Rettenetesen örült, hogy annyi év után újra hallhatta az anyja hangját. A levéllel ellentétben én úgy tudom, hogy az édesanyja nagyon nyitott volt arra, hogy újra találkozzanak, de nem sokkal később Pali meghalt – meséli Poór Péter, azt is hozzátéve, hogy Szécsinek Németországban titkos terv fogant meg a fejében.

Poór Péter szerint Szécsi Pál megkeresését szívesen fogadta az anyja © Bánkúti Sándor

– Disszidálni akart, elhagyni Magyarországot, pedig tudta, hogy ez a karrierje végét jelentette volna. Sokáig érlelte a fejében a gondolatot, végül elengedte, mert tudta, Amerikában nem tudott volna mit kezdeni magával nyelvtudás és kapcsolatok híján. Akkoriban még nem volt internet és egyebek, ahol értesülhetett volna az ottani közönség Pali munkásságról – fűzte hozzá a pályatárs.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors