Horváth Mariann: Bochkor tőlem ne kérjen bocsánatot

Bochkor Gábor egy hét után kért elnézést Horváth Marianntól, aki szerinte pofont érdemelt volna olimpiai közvetítéséért. A világbajnok párbajtőröző ettől viszont nem hatódott meg.
Bochkor Gábor egy hét után kért elnézést Horváth Marianntól, aki szerinte pofont érdemelt volna olimpiai közvetítéséért. A világbajnok párbajtőröző ettől viszont nem hatódott meg.

Hatalmas vihart kavart Bochkor Gábor kijelentése, amelyben a párbajtőrben hatszoros világbajnok Horváth Mariannt támadta, aki a Magyar Televízió szakkommentátoraként elérzékenyült Szilágyi Áron olimpiai bajnoki címének közvetítésekor. A Bumerángban élő adásban fejtette ki a véleményét.

„Én azért nem hatódtam meg, mert annyira meghatódott a műsorvezetőnő, hogy már zavart... Ez iszonyat volt!... Ott lettem volna, izé, mikrofonnak megnyomom a köhögő gombját, két pofon, és elengedem, na, most beszélhet...” – mondta Bochkor, az ezt követő napokban pedig számos sikeres sportoló közleményben fejezte ki felháborodását.

Egy héttel az eset után Bochkor lapunkon keresztül kér bocsánatot.– Kimondottan sajnálom a történteket – kezdte. – A Bumerángban sokszor elragadtattam magam egy-egy szópárbaj során, ez is ilyen helyzet volt. Nem gondoltam komolyan, és elnézést is kérek ezért! Amennyiben szakmailag nézzük, és nem emeljük ki ezt a mondatot, biztosan más lenne a megítélése, ennek ellenére nem kellett volna ezt mondanom – tette hozzá.

A Bors tegnap elérte Horváth Mariannt, aki nem kér Bochkor bocsánatkéréséből.
– Itt vagyok Londonban, nem olvasom az otthoni lapokat, nem figyelem a rádiókat, pláne nem Bochkor Gáborék műsorát. Biztos van egy hallgatótáboruk, amelynek ez a stílus kell, de én nem tartozom közéjük. Életemben tíz percet se hallgattam a műsorát, ha véletlenül mégis odatévedek, akkor rögtön elkapcsolom. Ennek az ügynek nem én, hanem Bochkor Gábor a főszereplője, hiszen ő beszélt rólam. Se arra nem tartok igényt, hogy bocsánatot kérjen tőlem, se arra, hogy foglalkozzon velem. Az azért jól esett, hogy a kollégáim kiálltak értem – mondta lapunknak Horváth Mariann.

Felmondott a Neo FM összes dolgozója

A Neo FM dolgozói, akik már fizetést sem kapnak, tegnap meglepetésszerűen eljuttatták felmondásukat a rádiót működtető cég új tulajdonosának és vezérigazgatójának. Medveczky Mihály ugyanis – akinek a nevét a vezérigazgató-helyettes, Berényi Attila egyébként egyszer sem ejtette ki a sajtótájékoztatón – a dolgozók elmondása szerint többször kijelentette, addig nem fizet, amíg nem tisztázódik a 800 millió forintos adósságot felhalmozó rádió helyzete, amelynek megvonták a műsorszórási engedélyét.

A bumerángosok, Bochkor Gábor, Boros Lajos és Voga János kiálltak kollégáik mellett, akik közleményük szerint nehéz szívvel hozták meg a döntést, de kilátástalan helyzetbe kerültek.– Mivel 26 munkatárs felmondott, ellehetetlenült a Bumeráng című reggeli műsor működése is – mondta Bochkor Gábor, ugyanakkor hangsúlyozta, szolidaritást vállalnak a kollégákkal, és céljuk, hogy a csapat együtt maradjon. Voga János szavai jól tükrözik a rádiósok komor hangulatát.– Egyszerűen most még nem is nagyon tudom, hogy mi történik. Mentálisan fel kell dolgoznom – magyarázta.
Medveczky Mihály tegnap nem szólalt meg.