Buday Péter: akár grillezhetjük is a kukoricát!
Buday Péter sztárséf, műsorvezető szerint a kukoricát a legtöbben megfőzik, pedig van más lehetőség is.
Buday Péter sztárséf, műsorvezető szerint a kukoricát a legtöbben megfőzik, pedig van más lehetőség is.
Itt a kovászos uborka szezonja! Most megmondjuk a tutit, hogy napon kell-e érlelni.
Sajtételek emlegetésekor legtöbbünknek a négysajtos pizza jut eszünkbe. Nem is gondolnánk, mennyi mindent készíthetünk sajttal, sajtból. Buday Péterrel most kisajtoltunk néhány ötletet.
Nem is gondolnánk, hogy mi mindent lehet készíteni az asztalra sárgarépából: az ízletes koktéloktól, a levesen át a süteményekig – ezerféle étel remek alapanyaga, és ráadásul egészséges is!
Tavasszal megérkeznek a friss zöldségek a pultra, érdemes az étkezést ezekkel színesebbé tenni. Ebben van segítségünkre Buday Péter sztárséf, aki remek ötleteket oszt most meg a Bors olvasóival.
A téli hónapok elengedhetetlen finomsága a májas és a véres hurka, hogy a sült kolbászról már ne is beszéljünk. A készítése azonban nem kétperces feladat, ráadásul sokak bosszúsága, hogy sütésnél kidurran a bőréből a töltelék.
A magyar konyha szent eledele a marhapörkölt. Főtt krumplival vagy nokedlivel, káposztával töltött almapaprikával vagy kovászos uborkával – és persze foszlós kenyérrel, hogy a szaftot legyen mivel kitunkolni. Már, persze, ha nem akarunk fogyni.
<p>Borsos vagy borsós? Ki így, ki úgy ismeri a tokányt, aminek számos fajtája létezik. De miben más, mint a pörkölt?</p>
Sok család ünnepi asztalára felkerül a bárány, amiből nem csak sültet lehet készíteni. A raguleves és a bárányos töltött káposzta is isteni.
Az újévi menü kihagyhatatlan fogása a lencse, ami minden évben legalább egyszer az asztalra kerül. Pontosan ezért kell rajta néha újítani egy kicsit.