VV Fanni ötmilliót hagyott szüleire – videó

Bár nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolják Novozánszki Fanni elrablóját, a pénzt mégsem vitte el a férfi. A milliókat VV Fanni barátnője találta meg.
Bár nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolják Novozánszki Fanni elrablóját, a pénzt mégsem vitte el a férfi. A milliókat VV Fanni barátnője találta meg.

Megdöbbentő információk kerültek napvilágra Novozánszki Fanni gyilkossági ügyének múlt heti tárgyalása során. Farkas Gabriella bírónő két nap alatt kilenc tanút hallgatott meg, köztük Fanni két legjobb barátnőjét is. H. Hajnalka megrendítő vallomást tett a Főváros Törvényszéken, s el-mondta, hogy már nem reménykedik, ugyanis szeretett barátnője szerinte biztosan nem él. A fiatal nő a Borsnak pedig arról is mesélt, hogy ő maga találta meg Fanni lakásában az eldugott milliókat, amiért a vád szerint B. László aznap este odamehetett.

Novozánszki Fanni még 2017 novemberében tűnt el. Édesanyja teljesen összetört

– Azt gondolom, Fanni pénze volt a cél, amit a helyszínre érkezve, a rendőröket segítve én találtam meg a szekrényben. Még csak nem is volt nagyon elrejtve, de nem járt sikerrel, aki a közel ötmillióra pályázott – kezdte Hajnalka, akinek meggyőződése, hogy B. László nem egyedül tervelte ki a bűncselekményt.

Hajnalka eskü alatt azt vallotta, hogy az állítólagos másik „legjobb barátnő”, B. Erika – aki szerinte anyagilag kihasználta az egykori valóságshow-szereplőt, s a ruháit is ellopta – képtelen volt a szemébe nézni, amikor felkereste őt, hogy Fannival baj történt.

Hajnalkát a rendőrség kérte meg, hogy menjen velük Fanni lakásába, amit jól ismert © Bors

Hajnalka egyből úgy érezte, hogy a mindössze három hónapja felbukkant új barátnő biztosan saras, később pedig az is világossá vált számára, hogy az ügy vádlottja, B. László és B. Erika jól ismerik egymást, s így mindkettőjük keze benne lehet a történtekben. A barátnő vallomása még a törvényszéknek is tartogatott új, eddig ismeretlen fordulatokat, a tragédián azonban – hogy VV Fannival a vád szerint nyereségvágyból végeztek 2017. november 20-án – semmit sem változtat. A milliókat végül Hajnalka és a rendőrség találta meg, s hivatalból lefoglalták.

– A pénz úgynevezett bűnjel, amit először bűnügyi letétbe helyeznek, s amikor már nincs rá szükség, kiadják a jogos tulajdonosnak vagy hozzátartozónak. Ez esetben 99 százalék, hogy már az édesanyánál van a pénz – mondta dr. Brodmann Péter, a vádlott korábbi védője, aki cáfolja a Novozánszki család jogi képviselője, dr. Lichy Gábor állítását, miszerint a vádlott ujjlenyomatát még a szekrények tetején, a porban is megtalálták, utalva ezzel arra, hogy nagyon keresgélhetett valamit a vádlott.

A múlt heti tárgyaláson több apró részletre fény derült © Bors

– Sem dulakodás, sem kutakodás jeleit nem találták a lakásban, ezt 101 százalékra állítom. A milliók tehát – amit ha kerestek, ha nem – a rendőrségen landolt, s nagy valószínűséggel időközben már Fanni édesanyja, Novozánszki Katalin tulajdonába került, vagy legalábbis biztosan a szülők öröklik majd.

– A pénz, kérelemmel az ügymenet során is kikerülhet a legközelebbi hozzátartozóhoz, de legkésőbb az ügy lezárásakor, az ítélettel erről is döntenie kell a bíróságnak – mondta lapunknak Szabó József, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője.