Vétkeztek, ezért három tinédzser ujjait vágják le hamarosan Iránban a hatóságok: elképesztően pitiáner az ok

Nem sokat teketóriázik az iráni hatóság, három fiatalkorú rablás miatt elveszíti a kézujjait.
Nem sokat teketóriázik az iráni hatóság, három fiatalkorú rablás miatt elveszíti a kézujjait.

Immár végleges a verdikt. Mivel három iráni tizenéves Urmia városában tolvajlással próbálkozott, de balszerencséjükre lebuktak, vétküket a fejükre is olvasták. A bíróság büntetés gyanánt arra ítélte őket, hogy le kell vágni jobb kezük négy ujját.

Ez is érdekelheti

5 napig a szobájában rejtegette kivégzett áldozata holttestét az autista fiú – videó 18+

Megerőszakolta, lefejezte és megnyúzta a 4 éves kislányt, majd délutáni szundira ment

A jászladányi darabolós gyilkos nővére az országot is itthagyja a nővére tette miatt

A fiatalok fellebbezéssel próbálkoztak, ám sikertelenül tették azt. Jelenleg börtönben ülnek, és várják a végrehajtást. Az nem lesz éppen fájdalommentes, mert egy speciális gép szabadítja meg őket az ujjaiktól.

© Pixabay (képünk illusztráció)

Az Iran International Televison munkatársa, Nargess Tavalossian elmondta, 2008 és 2015 között két tucat esetben hajtottak végre efféle ítéletet az országban. Hozzátette, amennyiben megismétlődik a lopás, a tettes a bal lábát veszíti el. De ennél tovább is mennek a bűnüldözők, tudniillik a következő fokozat az életfogytiglani szabadságvesztés, és még halálbüntetés is kiszabható visszaeső tolvajlás esetén.

Mindazonáltal tizenéveseket ritkán sújtanak országunkban ujjlevágással – tette hozzá a hírt kommentáló Tavalossian.

Three teenagers sentenced to have four fingers amputated in Iran

Iran has sentenced three teenagers to have their fingers amputated for stealing In keeping with Sharia law, four fingers will be cut off from their right hands Such punishment is rare because judge must meet 13 requirements to order it Youngsters have been remanded in jail, with a date for the sentence to be set Iran has sentenced three teenagers to have four fingers amputated each as a punishment for stealing.