Vérfürdő Gyulán: Átvágott torokkal, meztelenül találtak Rolandra

Döbbenetes részleteket tudott meg a Bors a kegyetlen gyulai gyilkosságról. Megszólalt lapunknak egy férfi, aki elsőként ért a holttesthez, a szemtanú azt mondja: sosem fogja elfelejteni az elé táruló látványt.
Döbbenetes részleteket tudott meg a Bors a kegyetlen gyulai gyilkosságról. Megszólalt lapunknak egy férfi, aki elsőként ért a holttesthez, a szemtanú azt mondja: sosem fogja elfelejteni az elé táruló látványt.

Gyula összes lakosát megrázta a vasárnap hajnalban elkövetett szörnyűséges gyilkosság. Ahogy a Bors már megírta: egy 18 éves, az érettségijét ünneplő fiatal két embert is megkéselt. R. Róbert egyelőre tisztázatlan okok miatt a saját barátját is arcon szúrta, a sérült be tudott menekülni egy közeli kertes házba. Egy másik, 27 éves férfi nem volt ilyen szerencsés.

A Bors munkatársai ellátogattak a tragédia helyszínére, a gyulai Wesselényi utcába. A gyilkosság az áldozat, Gy. Roland háza előtt történt. Egy közelben élő férfitől megtudtuk: Róbert kegyetlen módon végzett a férfival.

– Az elsők között értem a helyszínre az áldozat megtalálásakor. A házunk közelében lévő kukák között feküdt a lemeztelenített fiatalember. A gyilkos átvágta Roland torkát, majd valamilyen oknál fogva levetkőztette. Utána a tettes hazasietett a szemközti utcába, és egy talicskát hozott. Beletette a holttestet és a körülbelül tíz méterre lévő kukák közé tolta, amelyeket aztán gondosan ráhúzott. Könnyen lehet, hogy az elkövető nem csak ivott, hanem valamilyen más szert is fogyasztott – mondta a Borsnak a szemtanú.

R. Róbert körülbelül tíz métert tolta talicskán az áldozatát, majd a holttestet lerakta a kuka mellé © Bánkúti Sándor/Facebook

R. Róbertet hamar elfogták, a tettét elismerte, noha önvédelemre hivatkozik. A megkéselt fiatal háza elé virágokat és mécseseket hoztak a gyászoló barátok, kollégák és hozzátartozók. Úgy tudjuk, hogy Roland nemrégiben vesztette el az édesapját, és a nagymamájával élt, aki unokája halála óta szinte ki sem teszi a lábát a családi házból.

A gyilkosságot elkövető R. Róbert alig egy utcára lakik az áldozatától. A családi házukon a redőnyöket lehúzták, édesanyja pedig ottjártunkkor nem szeretett volna nyilatkozni.

– Nem csoda, hogy szégyellik a fiukat. Annak idején Romániából költöztek ide. A fiú rendőr akart lenni, el is végezte az iskolát. Kollégiumban lakott egy ideig, de onnan kicsapták. Most pedig már ő a város szégyene! – fakadt ki egy szomszéd.

Az áldozat, Gy. Roland hegesztőként dolgozott egy helyi fémipari vállalatnál, amelynek az épületére fekete zászlót tűztek ki.

– Nagyon jó munkaerő volt, becsületes, megbízható, és közben jókedélyű. Ez volt az első munkahelye, tíz éve dolgozott nálunk. Mindenkit megrázott ez az egész, pótolhatatlan veszteség a halála a cégünknek – mondta megtörten a Borsnak a telephely vezetője.