Váratlan fordulat: újra letartóztatták a borsodnádasdi Csenge gyilkosát

A Debreceni Ítélőtábla elrendelte B. R. vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig.

Mint az ismert, 2017 szeptemberében miután K. Csenge egy buli után a megbeszélt időpontra nem ért haza, édesanyja azonnal értesítette a rendőrséget. A lány lemeztelenített holttestét másnap egy vízaknában találták meg és a gyilkossággal a szintén helybéli B. Rolandot gyanúsították meg, a férfi első fokon gondatlan emberölésért négy évet kapott.

Ez is érdekelheti!

Elengedték a bosodnádasdi vádlottat – Az áldozat édesanyja rosszul lett az ítélethirdetés után

Borsodnádasdi tragédia: Az apa a tévéből tudta meg, hogy kiengedték Csenge gyilkosát – A tettes nem mer hazamenni

Borsodnádasdi tragédia – szörnyű sejtelem: visszatért a faluba Csenge gyilkosa

Megkezdődött a borsodnádasdi emberölés vádlottjának másodfokú tárgyalása

A fellebbviteli főügyészhelyettes a perbeszédében azt indítványozta, hogy az ítélőtábla aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondja ki a vádlott bűnösségét és jelentősen súlyosítsa a büntetését. Miután az ügyész a mai tárgyaláson módosította a vádat, így a vádlottnak és védőjének lehetősége nyílt arra, hogy az ügyészi indítvány megismerése, a perbeszédre való felkészülés, illetve további bizonyítási indítvány érdekében kérjék a tárgyalás elnapolását. Ennek helyt adott az ítélőtábla. Az ügy tárgyalása szeptember 10-én 9 órától folytatódik.

László Isten ajándékaként tekintett a lányára. Mindennap ellátogat a sírhoz © Bánkúti Sándor

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a B. Roland 2017 szeptemberében egy baráti összejövetelen vett részt, a Borsodnádasd mellett található tónál, ahol alkoholt fogyasztott, illetve elszívott néhány szál „herbálos” cigarettát is. A vádlott és K. Csenge baráti viszonyban álltak, így napközben telefonon tartották a kapcsolatot és estére találkozót beszéltek meg a település temploma mellett található erdei ösvénynél. A lány elment a találkozóra, összevesztek a vádlottal, majd elváltak. Azonban a vádlott visszament a vita helyszínére, ahol már ájult állapotban talált a sértettre, akit halottnak hitt. A férfi az ájult sértettet levetkőztette, majd anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy él-e még a lány, a testét elvonszolta az erdei ösvény vízelvezetőjének csatornájához, annak vasfedelét leemelte és oda bedobta. A még életben lévő sértett halálát vízbefulladás okozta.

A 17 éves korában meggyilkolt Csenge édesanyja összeroppant az elsőfokú ítélethirdetésen © TV2, Bánkúti Sándor

Az ügyészség a vádlottal szemben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett szándékos emberölés miatt emelt vádat. A törvényszék álláspontja szerint viszont nem volt bizonyítható, hogy a férfi szándékosan meg akarta volna ölni a nőt, felelőssége abban állapítható meg, hogy amikor a vízelvezető aknába bedobta a sértett ájult testét, nem győződött meg arról, hogy él-e még a lány, így hanyagságával okozta annak halálát. Szakértők és tanúk meghallgatása.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors