Váratlan fordulat: megoldódhat az Ophélie-rejtély

Megoldódhat az Ophélie-rejtély. A 2008. december 4-én Budapesten eltűnt lány ügyében évek óta kerestek két olasz fiatalembert, akit elfogtak és kihallgattak a talján hatóságok. A fiúk korábban füllentettek a magyar zsaruknak.
Megoldódhat az Ophélie-rejtély. A 2008. december 4-én Budapesten eltűnt lány ügyében évek óta kerestek két olasz fiatalembert, akit elfogtak és kihallgattak a talján hatóságok. A fiúk korábban füllentettek a magyar zsaruknak.
Végre megtalálták az olasz hatóságok azt az évek óta keresett két olasz fiatalembert, aki 2008. december 4-én hajnalban a Lánchídon rálelt a rejtélyes körülmények között eltűnt francia diáklány, Ophélie Bretnacher táskájára és mobiltelefonjára – értesült a Bors. A kihallgatás eredményét megküldték a Budapesti Rend - őr-főkapitányságnak (BRFK). A szöveget jelenleg is fordítják, majd elemzésre megkapják a nyomozók. Úgy tudjuk, az anyagot egyúttal a francia hatóságoknak is megküldték.

Emlékezetes: a lány apja, a GDF Suez gázóriás cég egyik vezetője nem nyugodott bele, hogy a magyarok öngyilkosság vagy baleset címén akarták lezárni az ügyet. Francis Bretnacher Párizsban feljelentést tett, gyilkosság miatt a mai napig nyomoznak, a franciák is a két eltűnt olasz vallomására vártak.

Idehaza az ügyet kiemelten kezelik, miután kisebb diplomáciai bonyodalom támadt az ügyben Franciaország és hazánk között. Párizsban 2009 elején tüntettek Ophélie szülei mellett, mert szerintük a magyar rendőrök nem tettek meg mindent, hogy felderítsék a lány halálának körülményeit. A Legfőbb Ügyészség azonnal utasította a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztályát, hogy emberrablás miatt nyomozzon. Lapunk információi szerint a Terrorizmus és Extrémizmus Elleni Osztály is beszállt.

Miként korábban megírtuk: Ophélie 2008-ban cserediákként érkezett hazánkba az Erasmus programkeretében. Egy átmulatott éjszaka után gyalog ment hazafelé egy Dohány utcai szórakozóhelyről a Károly körúton, de a Lánchíd közelében hirtelen eltűnt a térfigyelő kamerák látóköréből. A lány holttestét több mint két hónappal később, a Csepel-sziget egyik zárt öblében találták meg. Hogy hogyan került oda a holtteste, arra amai napig nincs magyarázat. A magyar rendőrök legelső verziója szerint a lány a Lánchídról a Dunába esett, és holttestét elsodorta a víz. Ez viszont ellentmond a fizika törvényének, mert a holttestnek a Duna egy szakaszán árral szemben kellett volna „úsznia.”

A BRFK jogsegély keretében megkereste az olasz társszervet, hogy Ophélie Budapesten megismert barátját, Paolo Pierrét, valamint a diáklány táskáját megtaláló másik két olaszt hallgassák ki. Paolót két év után, tavaly áprilisban sikerült elfogni. Kihallgatása után elengedték, annak ellenére, hogy vallomása és a magyar szakértői vélemények között – kiszivárgott információk szerint – több ellentmondás volt. A másik két olasz korábban a pesti zsaruknak azt mondta, hogy Paolót nem is ismerték. Az olaszok viszont kiderítették, hogy ez nem fedi a valóságot. A franciák gyanúja szerint Ophélie halálához mindhárom olasznak köze lehet.
K. V.
@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors