Vadállat: kétéves gyerek nyakán térdelve pózolt egy fotó kedvéért

Elgondolni sem tudjuk, mi járhatott a húszéves, Ohióban élő Isaiah Jackson fejében, amikor egy fotó kedvéért úgy döntött, hogy egy földre szorított kétéves gyermek nyakára térdel, majd pedig megosztotta a felvételt a közösségi médiában.

Mondanunk sem kell, hogy a fotóra (amit a "Blm now mf" szöveggel láttak el, bármit is jelentsen) azonnal felkapták a fejüket a hatóságok is, és nyomozást indítottak.

A képet Jackson - természetesen - kitakaratlanul tette közzé. Ezt a verziót már a rendőrség adta ki. Az eredeti felvételen jól látszik, hogy a földre szorított gyermek keservesen sír

Jacksont végül őrizetbe vették. Noha a jelen eset kapcsán még kérdéses, milyen vádakkal kell bíróság elé állnia, az biztos, hogy nem az lesz élete napja, ugyanis korábbi ügyei miatt próbaidősként volt szabadlábon, így várható, hogy nem lesz vele elnéző a bíróság.

A hatóságok szerint egyébként az eredeti felvételen jól látszik, hogy a kétéves kisgyermek sír. Őt azóta kórházba vitték kivizsgálásra: szerencsére nem szenvedett maradandó fizikai sérüléseket. A gyermek anyja állítólag nem tudott a felvétel elkészültéről - számolt be az esetről a CrimeOnline, hozzátéve: a rendőrség egyelőre nem kapcsolta össze az esetet illetve Jacksont a Black Lives Matter mozgalommal, noha egyértelműnek tűnik, hogy a férfi a fotóval (a rendőrségi akció közben pont eképpen megfojtott) George Floyd halálának körülményeit próbálta megidézni.