Aktuális

Új bizonyíték került elő a meggyilkolt Balla Irma ügyében

Bors

Létrehozva: 2020.11.25.

Amikor a jogerős ítélet után már mindenki azt hihette, hogy végre pont került a 2007-ben meggyilkolt Balla Irma-gyilkosság végére, újabb nem várt fordulatot vett az ügy. Új bizonyíték került elő, aminek hatására a Debreceni Ítélőtábla úgynevezett perújítási nyomozást rendelt el.

A Debreceni Ítélőtábla közleménye szerint olyan körülményt, eddig nem ismert bizonyítékot prezentált az elítélt, amit eddig nem vizsgált a bíróság. A perújítási nyomozás célja annak eldöntése, hogy az ügyben az elítélt által szolgáltatott adatokra tekintettel van-e helye perújítási eljárás elrendelésének. A rendőrségnek a perújítási nyomozást két hónapon belül le kell folytatnia. A Debreceni Ítélőtábla ehhez az iratokat az ORFK Bűnügyi Főigazgatóságának küldi meg.

A Nyíregyházi Törvényszék 2019 januárjában, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt D. Lajos vádlottat 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott anyagi gondokkal küzdött, ezért 2007 áprilisában a késő esti órákban, Debrecenben, a sértett házához ment, azzal a szándékkal, hogy az általa egyedülállónak megismert asszonytól pénzt és egyéb értékeket szerezzen. A telek kerítését megbontotta, majd a sértett lakrészének ablakán benézve látta, hogy a házban egyedül tartózkodik, és ébren van.

A kulcsra nem zárt bejárati ajtón bement és a nála lévő feszítővassal a sértett fejét megütötte, aki az ágyon hanyatt esett, majd több alkalommal ütötte az arcát, fejét. Ezt követően a feszítővassal a nyakára ütött olyan gégesérüléseket okozva, amelyek következtében Balla Irma azonnal meghalt. A vádlott ezt követően elvette a mobiltelefonját, MP3 lejátszóját és 20 ezer forint készpénzét, majd egy ronggyal letörölte a lakásban megfogott tárgyakról, kilincsről az ujjlenyomatát és a bejárati ajtót kulcsra zárva távozott. A holttestet Balla Irma másnap hazaérkező fia találta meg.

2020 februárjában a másodfokon eljárt Debreceni Ítélőtábla jogerős ítéletében a vádlott bűncselekményét nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérleteként minősítette. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Az ítélőtábla szerint a vádlott bántalmazta a sértettet, de azt nem lehet kétséget kizáróan megállapítani, hogy kizárólag az ő bántalmazásának következtében hunyt el az asszony. Ezért nem róható a terhére a különös kegyetlenséggel elkövetési mód. Az ítélőtábla nem látta indokát a büntetés enyhítésének és súlyosításának sem. A cselekmény kísérletkénti minősítésével tartotta arányos büntetésnek az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztést.

Ismeretes: először Schönstein Sándort gyanúsították édesanyja meggyilkolásával, két év után azonban bizonyítékok hiányában felmentették. Ezután került a képbe az akkor frissen szabadult, munka nélküli férfi, D. Lajos, akinek a DNS-ét meg is találták a helyszínen.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161208_auto_resized.jpg
origo.hu

Mutatjuk az idei CPAC Hungary legfontosabb felszólalóit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27435_resized.jpg?avcount=1714073710
origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162339_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159944_auto_resized.png
metropol.hu

Négy gyermeke zokogva várta haza, elhunyt a nyíregyházi édesanya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162630_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Ajánlásgyűjtés: eltűntek Karácsony Gergely támogatói

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27427_resized.jpg?avcount=1714073710
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141352_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Itt a Lidl nagy dobása: ilyen még nem volt egyik hazai boltban sem!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros