„Úgy meg lesztek b…va, mint a hülye disznók” – fenyegette meg beosztottjait részegen az új ügyész, akit három nap alatt ki is rúgtak

Az alkohol öl, butít, nyomorba dönt és savakkal észtert képez, tartja a mondás, ám egy ukrán hivatalnok nem tartotta észben ezt a nagyon bölcs mondást, és hivatali karrierjének hamar vége is lett.

A 30 éves Mikola Petrisint szeptember 14-én nevezték ki Ternopil megye ügyészének, de már aznap, a kinevezése alkalmából tartott partin rettenetesen berúgott, és kijelentette, megköveteli valamennyi beosztottjától, hogy minden utasítását teljesítse. Arra az esetre, ha ennek nem tesznek eleget, kilátásba helyezte:

úgy meg lesznek b…va, mint a hülye disznók

– adta hírül a korrespondent.net a Korrupció Elleni Központ (CPK) közleményére hivatkozva.

Posted by Микола Петришин on Thursday, February 7, 2019

Az újdonsült ügyész kihívó viselkedése természetesen nem maradt szó nélkül, és a részeg fenyegetőzése miatt beosztottjai panaszt tettek ellene. Igor Vasziljev parlamenti képviselő pedig szeptember 15-én Petrisint feljelentette a főügyésznél, aki megígérte, hogy az ügy végére jár. Szerdán Kijevben pedig már össze is ült a Legfőbb Ügyészség fegyelmi bizottsága, amely felajánlotta Petrisinnek, hogy nyújtsa be felmondását munkahelyi italozás és illetlen viselkedés miatt.

A CPK szerint Petrisin az utóbbi években két lakásra, egy 200 négyzetméretes házra és több telekre tett szert Kijevben, valamint négy autót is vásárolt.

A jelentős vagyonának eredetére vonatkozó kérdésre a volt megyei ügyész azt felelte, hogy szép a felesége, aki üzlettel foglalkozik.(via)