Tucatnyi szúrással végeztek Tiborral Érden: csak egy rövidnadrág volt rajta

A gyászban teljesen összetört a péntek este brutálisan meggyilkolt K. Tibor családja. Az áldozattal kegyetlenül elbántak, a mozdulatlan holttestre egy érdi ház tetőtéri szobájában bukkantak rá, a lakótársai szombat kora délután értesítették a rendőröket a történtekről. Később kiderült: a férfit előző este gyilkolhatták meg.

Csak egy farmer rövidnadrág volt rajta, de már nem reagált semmire, amikor rátaláltunk.

Csak egy kés volt mellette. Nagyjából egy éve lakhatott nálunk. Akkor fogadtuk be, amikor lebontották a pár utcával odébb lévő házát – mondta a Borsnak vasárnap délelőtt Csaba, aki az egész éjszakát a rendőrségen töltötte. Más forrásból úgy tudjuk: a festő és kőműves Tibor testén tucatnyi késszúrást találtak.

A tanú szerint az áldozaton csak egy rövidnadrág volt © Czerkl Gábor

A beszerzett információk alapján a rendőrök két embert kerestek, akiknek eleinte csak a keresztnevüket tudták. A lakcímükön régóta nem tartózkodtak, csavargó életmódot éltek. Ennek ellenére a nyomozóknak sikerült megállapítaniuk, hogy egy fővárosi kórház melléképületében szoktak „csövezni”. Végül szombat éjszaka kattant a kezükön a bilincs.

A 26 éves, budapesti Cs. Sándor és a 20 éves tárnoki V. Kálmán mindent beismertek. Személyes sérelmüket hozták fel indokként. A rendőrség tájékoztatása szerint az áldozat korábbi, számukra nemtetsző viselkedését akarták lerendezni. Amíg a fiatalabb támadó ököllel ütötte az ágyában fekvő Tibort, addig az idősebb egy késsel többször megszurkálta, végül magára hagyták, s elszaladtak.

K. Tibort egy korábbi sérelem miatt ölte meg két férfi © MTI

K. Tibort két gyermeke, testvérei és az egész családja gyászolja.

Nincsenek szavak arra, hogy mit érzek. Nem tudom feldolgozni, üvölt a fájdalom bennem. Remélem, sosem szabadulnak a gyilkosai. Szembe fogok nézni velük a bíróságon

– fűzte hozzá lapunknak az áldozat testvére. A rendőrség emberölés miatt folytatja a nyomozást.

A rendőrség hosszasan helyszínelt az érdi családi háznál, a gyilkossághoz használt kést is megtalálták © MTI