Tragédia a szentgáli erdőben: Megvadult kos végzett Ildikóval - videó

Első ránézésre senki sem gondolná, hogy a jámbor jószágban ilyen erő lehet, de a rendőrség szerint egy kos ölhette meg Ildikót, a szomszédját pedig az intenzív osztályra juttatta.
Első ránézésre senki sem gondolná, hogy a jámbor jószágban ilyen erő lehet, de a rendőrség szerint egy kos ölhette meg Ildikót, a szomszédját pedig az intenzív osztályra juttatta.

Ottjártunkkor nyugodtan hűsölt társaival az árnyékban a gyilkos kos, már-már elképzelhetetlen, a birkanyáj egyetlen hím egyede három nappal ezelőtt brutálisan megölt egy asszonyt, egy férfinak pedig darabokra törte a csontjait. Az 57 éves V. Ildikó és Á. Zoltán szomszédok, szerda délelőtt egymástól függetlenül indultak el otthonaikból fát gyűjteni a közeli erdőbe. Egyikük azonban már sosem tér haza.

– A családommal mentünk gombát szedni az erdőbe, amikor egy arccal lefelé fekvő emberre lettem figyelmes. Este hat után szokatlan volt, hogy még nem ért haza a testvérem, arra gyanakodtam, hogy ő lett rosszul. Megfordítottam, nem ő volt – emlékezett vissza a Borsnak Károly, aki azonnal értesítette a hatóságokat.
Eközben megérkezett a helyszínre az áldozat élettársa és az állat tulajdonosa is. Előbbi már Ildikó keresésére indult, utóbbi pedig a teheneit akarta megitatni a közelben. Ildikó párja is megfordította a testet, s egyből észrevette, hogy az élettársa halott. Az elmondások szerint szét volt verve a feje. Pár száz méterrel odébb rátaláltak Zoltánra is.

Farkas Péter, a kos gazdája két hónapja kapta az állatot. A gyilkos kostól mintát vettek a rendőrök

„Lőjétek le azt a rohadt kost, mert megtámadott” – az öccse elmondása szerint ez volt az első, amit mondott nekik. – Állítólag 15 méteren keresztül forgatta szegényt a talajon, csak a fejét tudta védeni. A combcsontja, medencecsontja és a bordája is eltört, a lába pedig a teste alá fordult. Alig kapott levegőt és hangja sem volt már, mert egész nap segítségért kiabált – magyarázta lapunknak a férfi öccse.

A helyszínre érkező rendőröknek a férfi elmondta, hogy a délelőtt folyamán egy felbőszült kos megtámadta, többszöri ökleléssel sérüléseket okozott neki. Az elsődleges adatok szerint a nő halála is az állat támadásával hozható összefüggésbe.

Az állatok gazdájával is sikerült beszélnünk, aki leszögezte: egy jól elkerített helyen tartja őket, de pár napja valaki kiengedhette őket. A tragédia idején is szabadon kóboroltak. Végül a rendőrökkel együtt csütörtökön sikerült visszaterelni a nyájat a helyére.

– Öt éve tartom az állatokat. Összesen 19 nőstény birkám és egy kosom van, amit két hónapja kaptam. Előfordul, hogy fejel a hím birka, de ilyen elképesztő támadásról még sosem hallottam – nyilatkozta a Borsnak Farkas Péter.
A koshoz csütörtökön állatorvos érkezett, a rendőrök gyapjú- és körömmintát vettek tőle. A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors