Aktuális

Teherautó és kamion gyűrte össze az autót Berettyóújfalunál - a sofőrnek esélye sem volt a túlélésre

Bors

Létrehozva: 2021.03.04.

Halálos baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat a sofőr ellen, aki későn vette észre az előtte haladó, lassító kocsit, és nekiütközött.

A lengyel sofőr tavaly július 7-én reggel 8 óra körül borult időben, de jó látási viszonyok között, gyér forgalomban haladt a 42-es számú főúton Földes felől Berettyóújfalu irányába teherautóval, amelyen kb. 5 mázsa rakomány volt.

Előtte haladt egy kocsi, amely egy telephelyre akart a főútról balra kanyarodni, irányjelzőt használt és fokozatosan lassított.

A kocsi a szemből érkező járműt elengedve megállt, azonban a lengyel sofőr ezt későn vette észre, későn kezdett fékezni, és nekiütközött.

Ettől átsodródott a szembe sávba, ahol jött egy román kamion a megengedettnél nagyobb sebességgel és összeütközött a megpördült kocsival.

A sofőr súlyos sérüléseket szenvedett, és a helyszínen meghalt.

A kettős ütközés és a sofőr halála a vádlott KRESZ szabályszegő magatartásának eredményeke, számolt be róla oldalán az Ügyészség.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban végrehajtandó fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta, mindemellett a vádirat mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén a terhére rótt bűncselekmény elkövetését a vádiratban foglaltak szerint beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Ez is érdekelhet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében