Aktuális

Szándékosan hazudik a vakcinákról az oltásellenes baloldal

Bors

Létrehozva: 2021.03.01.

Az évek során megszoktuk, hogy a baloldali pártok keresztbe tesznek az ország számára fontos ügyeknek, de az, hogy képesek az oltás ellen kampányolni, az még minket is meglepett – minderről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára beszélt hétfőn az Országgyűlésben. Schanda Tamás szerint a baloldal oltásellenes, miközben a jelenlegi helyzetből csak a vakcina jelenthet biztos kiutat.

Amit, és ahogyan elmondanak a vakcinákról, az egyszerűen felháborító, szándékosan hazudnak, és félrevezetik a magyar lakosságot – mondta Böröcz László, a Fidesz képviselője napirend előtt. Elindult a harmadik hullám, és ahol megpróbáltak lazítani, ott katasztrofális vége lett a helyzetnek – tette hozzá. Szlovákiában is összeomlott az egészségügyi rendszer. Nem lehet a Modernából 1,5 millió vakcinát lehívni, mert csak decemberben érkezne ide – tette hozzá.

Összesen 983 ezer adag vakcina érkezett az EU-ból, miközben közel 20 milliót kötött le az ország 

- hívta fel a figyelmet a politikus. Májusra 3,5 millió emberrel több beoltásra való vakcina érkezik, mint más hasonló méretű uniós országban – zárta Böröcz. 

Mind az öt itthon használt vakcina biztonságos – válaszolta Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára köszönetet mondott az orvosoknak, háziorvosoknak és minden egészségügyi dolgozónak, hogy részt vesznek ebben az emberfeletti feladatban. Dömötör közölte, hogy nem tud úgy eltelni hét, hogy a baloldal nem indítana valamilyen álhírkampányt.

Olyan vakcinákról beszél a baloldal, amit 2021 decemberére szállítottak volna le, de a tapasztalat szerint mindig késve érkeznek a vakcinák

- ismertette az államtitkár. Ha azt követnénk, amit a baloldal javasol, akkor májusra hétmillióval kevesebb vakcina lenne – tette hozzá.

Ezért szükséges az emberek támogatása

Csak egyetlen értelmes és józan politika létezik, mégpedig az emberközpontú politika – mondta Simicskó István napirend előtti felszólalásában. A KDNP frakcióvezetője közölte, hogy a jelenlegi kormány 2010 óta folyamatosan konzultál az emberekkel, és ilyen a mostani helyzet is. Simicskó arra kért mindenkit, hogy töltse ki a mostani konzultációt is. A kormány folyamatosan konzultál, miközben a baloldal inzultál – hangsúlyozta Simicskó. 

Most minden a vakcinán múlik, és csak fokozatosan és felelősen lehet feloldani a korlátozásokat

- így válaszolt Schanda Tamás. Az ITM miniszterhelyettese elmondta, hogy csak azok az intézkedések működnek, amiket az emberek támogatnak. Az egész országot jogosan foglalkoztatja, hogyan lehet újraindítani életet, és erre egy jó lehetőség a mostani konzultáció. Eddig több mint 425 ezren töltötték ki a konzultációt – tette hozzá.

Dömötör Csaba: Minket is meglepett, hogy képesek az oltások ellen kampányolni

Nincs új a nap alatt, a Gyurcsány család hazudik – így reagált Dömötör Csaba Varju László (DK) felszólalására. Önök olyan vakcinákat kérnek számon, amik decemberben érkeztek volna, napnál is világosabb, hogy Brüsszelben valamit nagyon elszúrtak – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. Az évek során megszoktuk, hogy a baloldali pártok keresztbe tesznek az ország számára fontos ügyeknek, de az, hogy képesek az oltás ellen kampányolni, az még minket is meglepett – tette hozzá. Dömötör elmondta, hogy

a baloldal nagy erőkkel beleállt az oltásellenességbe, petíciókat indítottak a vakcinák ellen, és azt is állítják, hogy hamisított vakcinák érkeztek.

Az államtitkár felidézte, hogy a DK-s polgármesterek is részt vesznek az ámokfutásban, míg az egyik „egészségpolitikusuk" szerint a vakcina nem biztos, hogy jobb, mint a vírus elkapása. Hol a baloldali felelőtlenség határa? – tette fel a kérdést Dömötör. Maguk mások bőrét viszik a vásárra, de elsőként nyújtják a vállukat, ha oltásra van szükségük – tette hozzá. 

A kis-és középvállalkozások kétszer annyi forrásból részesültek, mint a nagyvállalatok a 2010 óta tartó időszakban - így reagált Dömötör Csaba Z. Kárpát Dániel (Jobbik) felszólalására. A hitelmoratórium is félmillió vállalkozást segít - tette hozzá. Az államtitkár felidézte, hogy

a Jobbik megmondóemberei szerint a magyarok zsellérek, parasztok és buták.

A Jobbik politikájába egyre több szélsőbaloldali elem kerül be - hangsúlyozta az államtitkár. Dömötör Csaba elmondta, hogy a Jobbik szemkilövető főnöke is hasonló módon jellemezte a magyarokat. 

Az uniós átlag előtt vagyunk az oltásokban

Védekeznivalója a magyar baloldalnak több van, mivel kevés olyan ellenzék van a világon, ahol politikai szempontjaikat a védekezés elé helyezik – így válaszolt Rétvári Bence Tordai Bencének (Párbeszéd). Amikor Ön legutóbb szavazott, hogy a kormány gyorsabban tudjon lépni, akkor Ön nemmel szavazott – mondta az Emmi államtitkára. A veszélyhelyzet elrendelésére az első fertőzött regisztrálást követő hetedik napon történt meg, míg az iskolák digitális átállása a 12. napon – emlékeztetett Rétvári. A többi uniós ország ennél lényegesen később lépett – tette hozzá.

Magyarország a leghamarabb oltó három ország között volt, és jelenleg is az uniós átlag előtt vagyunk

- mondta az államtitkár. Az, hogy Önök azt mondják, hogy Magyarország ne szerezzen be orosz és kínai vakcinát, az több megbetegedést és több áldozatot jelentene, és a válság elhúzódását – hangsúlyozta Rétvári. Szólt arról is, hogy a magyarországi többlethalálozási számok csak hét uniós országban voltak jobbak, míg a többi országban rosszabbak.

Furcsa egy olyan párttól hallani az egészségügy bírálatát, akik kórházakat zártak be, és csökkentették az orvosok és ápolók bérét - így reagált Rétvári Bence Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) felszólalására. Az Önök kormányzása idején hazánk volt az egyetlen ország az OECD-tagállamok között, ahol csökkent az egészségügyre fordított kiadások aránya - mondta az Emmi államtitkára.

79,3 milliárd forinttal szemben 214 milliárd forintot fordít a háziorvosokra a jelenlegi kabinet a szocialistákkal szemben. A bérek emelkedése a jogviszonyok váltásával együtt járnak

- mondta az államtitkár.

A kért támogatások 98 százalékát kifizették

Ez a járvány mindenütt a világon, nemcsak az emberek életét és egészségét, hanem a munkahelyét is veszélyezteti – így reagált Schanda Tamás Ungár Péter (LMP) felszólalására. Az ITM miniszterhelyettese elmondta, hogy a kormány az igényelt bértámogatások 98 százalékát kifizette. Az a kávézó, amit említett, pontosan megkapta azt a támogatást, amit igényelt, és ami járt nekik – tette hozzá.

A komplett baloldal mindent megtett annak érdekében, hogy a kormány ne tudja folyósítani ezeket a támogatásokat, mivel nem szavazták meg a bértámogatási programot és a hitelmoratóriumot

- mondta Schanda Tamás.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27209_resized.jpg?avcount=1713525612
origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27208_resized.jpg?avcount=1713525612
origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142175_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141360_auto_resized.jpg
mandiner.hu

„Ide hallgass, te Magyar Péter!” – Bayer Zsolt kemény üzenetet küldött Varga Judit exférjének

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143473_auto_resized.jpg
life.hu

Most lehet félnivalója Tom Cruise-nak: lánya, a 18 éves Suri boríthatja a bilit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140989_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27207_resized.jpg?avcount=1713525612
origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713525612
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143524_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fülig érő vigyorral közölte a boldog örömhírt Schobert Lara: összejött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143581_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fájó döntést hozott meg Nádai Anikó: súlyos katasztrófa történt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/cV_zKLJtUUAr_iyQKgLleOIJLP242xQtyUMr7jzKHzY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RiNTBiYWU1YzZkYjRmMGE5MDg3Yjk3N2YxYjM3OTY2.jpg
béke

Orbán Viktor üzent a magyaroknak: "Csak a béke!"

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/-JKg0O5mjMpAgSst6AB5EeypzTRT_q8XzMD_huMzjak/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYwYTdhZGQ2Zjc2MDRmOGFiMmUzZjRlYmIwM2I0YTRi.jpg
politik

A közelgő európai választásokról tett bejelentéseket Orbán Viktor