Sosem hallott részleteket árult el a nyomozás vezetője VV Fannival kapcsolatban

Gál Sándor alezredes, VV Fanni ügyének a nyomozás irányítója soha nem hallott részleteket árult el a Story magazinnak az üggyel kapcsolatban. 2017. november huszonkettedike óta keresi lányát Fanni édesanyja, akiről azóta kiderült, hogy már nem él, és akitől a mai napig nem tudott kellő módon, temetéssel elbúcsúzni.

– Negyvenfős nyomozócsoportot hoztunk létre a felderítő főosztály irányításával és segítségével. És mondhatom, országos méretű, hatalmas területre kiterjedő nyomozás kezdődött... – kezdi a magazinnak az alezredes, aki azt is elárulta, hogy a magyar rendőrök munkáját az FBI is segítette.

A nyomozás során gyakorlatilag sikerült szinte az első perctől kezdve majdnem az utolsóig rekonstruálni az eseményeket. Számunkra egyértelmű, hogy a férfi előre kitervelt, nyereségvágyból elkövetett gyilkossággal vádolható. A cége anyagi nehézségekkel küzdött, pontosabban harminchárom milliós adósságot halmozott föl, és kapóra jött, neki, amikor bemutatták Fanninak. Számára kiderült, hogy a csinos lány meglehetősen népszerű, és jól keres, és azt is megtudhatta, hogy szeretné megnagyobbítani a mellét, amire már félre is tett egy komolyabb összeget.

Érdekes, és ez eddig sehol sem hangzott el, hogy abban a bizonyos bérlakásban el volt rejtve négy és fél millió forint,

amit B. László nem talált meg. Ott a lakásban különben vérnyomok sem maradtak, miként a liftben sem. Viszont lent, a mélygarázsnál, a betonos talajon a helyszínelőknek sikerült a lány vérét rögzíteni. (..) B Lászlót 2017. november 24-én este, tizenegy órakor tartóztatták le a kollégáim, akkor már nagypapája Skoda Feliciájával közlekedett. A nyomozás során megdönthetetlen bizonyítékokat találtunk: Novozánszky Fanni 225 milliliter vérét a Citroen hátsó ülésén és a csomagtartóban, valamint 25 kiló hidrogén-klorid oldatot a siófoki bérelt lakásban, és egy olyan két méterhosszú kötelet, amit egyébként korábban a nagyapja használt.

Meggyőződésem, hogy Fanni holtteste soha nem fog előkerülni, és abban sem vagyok biztos, hogy a Duna lehetett a sírja.

A Duna, amit százszor, ezerszer, oda-vissza átvizsgáltunk.