Soroksári gyilkosság: bizonyítékot hagyott a rejtélyes idegen

Háromszor is a gyilkosság helyszínének közelében járt Soroksáron a rejtélyes idegen, akit a rendőrök nagy erőkkel keresnek. A hosszú hajú, hiányos fogazatú, negyven év körüli férfi először kilenc, majd négy nappal Gyurik Krisztina megölése előtt bukkant fel egy közeli hotelben. Utoljára pedig egy órával a gyilkosság előtt lépett be a szállóba. Ezek közül, mint megírtuk, mindössze csak az első alkalommal kért kávét és egy szendvicset, azután már csak azért ment be, hogy megköszönje a személyzetnek, amiért olyan kedvesek voltak vele.

Bizonyítékot hagyott a rejtélyes idegen

– Ezzel a viselkedéssel akaratlanul is felhívta magára a figyelmet. Főleg, hogy többször is megjelent a helyszín közelében. Nem szándékosan, de azt érte el vele, hogy nyomot hagyott maga után – elemezte a férfi viselkedését a Bors kérésére Végh József kriminálpszichológus.

Pénteki számunkban írtunk a szemtanúról, aki beszélt a rejtélyes férfival © Vadnai Szabolcs

A férfit immár négy éve nem találják. A profilalkotók kétféle elkövetői típust tartanak számon: a rendezett és rendezetlen tettest. Előbbi átgondoltan, szervezetten követi el a bűncselekményt, a gyilkosság utóéletét is alaposan megtervezi. Áldozatát csellel hívja el, miután a bizalmába férkőzött. Az ügyben zajló nyomozást élénk figyelemmel kíséri, mindennap elolvassa, ami megjelent róla.

– Krisztina gyilkosa minden bizonnyal ilyen személy – jegyezte meg a kriminálpszichológus.

A rendezetlen elkövető viszont számos bizonyítékot hagy maga után, a nyomozók örömére. Mivel a soroksári gyilkosság négy éve megoldatlan, biztosan egy rendezett kategóriába sorolható tettesről van szó.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors