Soroksári bűntény: Megúszta a lebukást Kriszta gyilkosa

Kardos Lajos, az áldozat férje szerint a koronatanú halála után nincs már esély a tettes megtalálására.

Kardos Lajos, az áldozat férje szerint a koronatanú halála után nincs már esély a tettes megtalálására.

Országos megdöbbentést váltott ki a Bors szerdai számának cikke, miszerint szívrohamban meghalt a soroksári ügy koronatanúja. A kocogás közben brutális kegyetlenséggel meggyilkolt Gyurik Krisztina férje a Borsnak mesélt arról, hogy mit érzett, amikor értesült a férfi halálhíréről.

– Már korábban értesültem a rendőrségtől, hogy ez a férfi meghalt. Arról is tudok, hogy aortarepedés miatt hunyt el. Utánanéztem, ez akkor következik be, ha valaki hosszú időn keresztül stresszel. Ezt az embert nagyon megviselte a feleségem halála, ráadásul hazugságvizsgálaton is részt kellett vennie az üggyel kapcsolatban. Őszintén, amikor megtudtam, hogy elhunyt, elégtételt éreztem. Korábban már elmondtam egy interjúban, hogy szerintem köze lehet a feleségem meggyilkolásához. Ezt a rendőrökkel is megosztottam, kértem őket, hogy nyomozzanak utána – reagált Kardos Lajos, a meggyilkolt futónő férje.

Kardos Lajos szerint az elhunyt férfinak köze lehetett Krisztina halálához © Czerkl Gábor

A Best 2014-ben írta meg, hogy Gyurik Krisztina a halála előtt eltitkolt kapcsolatba került a szívrohamban elhunyt, korábban az energiaszektorban dolgozó férfival. A magazinnak a férfi azt mondta, közös sétánál, ebédnél sosem jutottak tovább, és kikérte magának a feltételezést, hogy bármi köze lehetne Krisztina halálához. Kardos Lajos a rendőrségen hallott először a kapcsolatról, később egy fotó alapján rájött, hogy egyszer együtt látta feleségét a férfival. Mint ahogy arra rámutattunk: a férfi kulcsfigurája volt a nyomozásnak.

Gyurik Krisztinát négy éve ölték meg, az okok talán sosem derülnek ki

– Azzal, hogy meghalt, egyre távolabb kerülünk, hogy kiderüljön, ki a gyilkos. Ezt nehéz megélni, a rendőrségnek nehéz dolga van, és a családunk számára is felfoghatatlan csapás – mondta a férj.

Hozzátette, hiába él fiával ma is a tragédia helyszínének közelében, nem tervezi, hogy elköltözik a feleségével közösen felépített soroksári házból. Azt mondja: bárhová is utazik, mindenhol emlékezteti valami elhunyt nejére.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors