Saját gyermeki testébe van bezárva egy 23 éves férfi

Betöltötte 23. életévét az az indiai férfi, aki még azelőtt megállt a fejlődésben, hogy megtanult volna járni és beszélni. A huszonéves Manpreet Singh gyakorlatilag saját gyermektestében éli mindennapjait, mindössze 5 kilogramot nyom. Sem fizikailag, sem mentálisan nem fejlődött tovább hároméves korában, és nagyon úgy néz ki, hogy ritka állapota élete végéig elkíséri.

A felnőtt-gyermeket a 45 éves nagybátyja és 42 éves nagynénje nevelik, mindenhová kísérik és felügyelik a fiút. Manpreet 1995-ben született, majd mikor hirtelen megállt a növekedésben, apját azzal nyugtatták az orvosok, hogy csak átmeneti dologról van szó, a fiú egyszer majd újra növekedni fog. Csakhogy ez nem így történt.

Man, 23, trapped inside body of baby after he stopped growing before he could walk or talk

A 23-year-old man has spent his life trapped inside the body of an 11-pound baby unable to walk or talk. Manpreet Singh, from India, has been labelled the 'pint-sized' man by neighbours after he stopped growing physically and mentally after a year - leaving him as an eternal toddler.

A The Sun azt írja, az orvosok mindössze annyit tudtak megállapítani, hogy valamilyen hormonhiány okozza a szindrómát. Viszont arra eddig nem derült fény, hogy pontosan melyik hormonból van a hiány. A tudósok is csak találgatnak, egyesek szerint az úgynevezett Laron-szindrómában szenved a fiú, mely az egész világon mindössze 300 embert érint. Ez azt jelenti, hogy maga a növekedési hormon termelődik, csak éppen a szervezet nem reagál rá.

Minden nehézség ellenére az indiai fiú szeretetteljes környezetben él. Családja és a környéken élők meggyőződése, hogy Manpreet isten reinkarnációja.

– Úgy gagyog, mint egy kisgyerek és ritkán szomorodik el. A kutyaugatástól és más állatok hangjától viszont megrémül, akkor elsírja magát – jellemezte unokaöccsét Karanvir, a fiú nagybátyja. – Bűbájos gyermek, ha vendégek jönnek, int a kezével, hogy üljenek le és barátkozni is próbál – fűzte hozzá.

© ketto.org/fundraiser/manpreetakababa

Az elmúlt 23 évben nagybátyja és nagynénje nevelte a fiút, vérszerinti szüleinél nem érzi jól magát. Rokonai számos alkalommal próbálták elvinni a szülőkhöz, de az ottlétnek mindig az lett a vége, hogy a fiú nem evett és sokat sírt.

– Ugyanakkor ha visszahozták hozzánk, ugyanaz a vidám kisgyerek volt, mint azelőtt. Nagyon szeretjük őt, megszakadna a szívem, ha el kellene engednem – nyilatkozta a nagybácsi, aki a többi rokonnal együtt természetesen aggódik a gyermek jövője miatt.

A kisfiút rendszeresen viszik orvoshoz, állapotában mégsem értek el javulást. Nagybátyja és unokatestvérei sofőrként dolgoznak, kevés pénzből él a család, jelenleg pénzt gyűjtenek Manpreet megsegítésére. A család azt reméli, hogy egy nap felszereltebb kórházba tudják vinni a fiút, ahol szakképzettebb orvosok tudják kezelni, hátha egy nap ismét növekedésnek indulna a saját gyermektestbe zárt Manpreet.

Főoldali fotó: ketto.org/fundraiser/manpreetakababa

Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors