Reviczky Gábor: Sajnálom, hogy lemaradtam a gyerekeim felneveléséről

Az ország egyik legkeresettebb színésze, ám ezt a sikert a családja: felesége és a négy gyermeke sínylette meg, és most úgy tűnik, az unokáira sem marad több ideje.
Az ország egyik legkeresettebb színésze, ám ezt a sikert a családja: felesége és a négy gyermeke sínylette meg, és most úgy tűnik, az unokáira sem marad több ideje.

Negyvenhét éve a pályán van, a vidéki nagy színházak után megjár­ta a fővárosban a Nemzeti Színházat és a Vígszínházat, 2012-ben bezsebelte a Kossuth-díjat, öt éve pedig szabadúszó színész. Amit lehet, letett az asztalra a szakmájában, és még ma is aktívan bizonyít, mindeközben viszont számos dologról lemaradt a magánéletében. Felesége, Krisztina, és négy gyermeke ugyanis alig látta őt odahaza.

A népszerű színművész karrierjét néha a családja sínylette meg © Hot

Szeretem a munkámat, de sok lemondással járt, és rádöbbentem, egész egyszerűen kimaradtam a gyermekeim neveléséből. Nemigen voltak családi hétvégék, mindig dolgoztam, és mára őszintén sajnálom, hogy nem igazán voltam jelen, mialatt ők felnőttek. Óriási szerencse, hogy így is jó a kapcsolatom velük – morfondírozott el a múlton mélabúsan Reviczky, akivel a Pesti balhé című új magyar film premierjén találkoztunk. 71 évesen ugyanis ugyanúgy játszik, for­gat, ahogy fiatalabb korában, nem vett vissza a tempóból, sőt azt mondja, ha akarna sem tudna.

Százötezer forintos nyugdíjból nem tudnánk megélni, nekem dolgoznom kell. Szerencsére a karantén alatt is feltaláltam magam, a mai technika vívmányainak segítségével már olyan minőséggel tudtam például narrálni, hogy az tökéletesen megfelelt az elvárásnak, most pedig már szép lassan indul be az élet, forgatások, próbák kezdődnek – folytatta a színész, aki ezzel a szinte következő kérdésünket is megválaszolta. Ugyanis arról érdeklődtünk, hogy amit elszalasztott a gyermekeinél, azt a négy unokánál be tudja-e pótolni.

Továbbra sincs időm, sajnos… De minden erőmmel azon vagyok, hogy beálljak egy normál, tartható munkarendre, nemrég például le is mondtam egy felkérést – tette hozzá a színész, aki egyébként az új moziban hatalmasat alakít, bár ő maximalistaként ezt nem így érzi. – Lehetett volna ez még komolyabb játék és karakter, de a forgatókönyvet számítógépen kaptam meg, és bevallom, nem szeretek így olvasni… Mindegy, rajtam múlt, de azért így is élveztem a forgatást, és azt a pár jelenetet a kollégákkal.