Raktárkoncert: Meződi Józsefet érzékenyebbé tette a pandémia – videó

Óriási élmény volt az Apostol együttesnek a Raktárkoncert színpadára lépni, mivel lassan egy éve egyetlen koncertje sem volt a bandának. Meződi József boldog volt, hogy végre kitombolhatják magukat.
Óriási élmény volt az Apostol együttesnek a Raktárkoncert színpadára lépni, mivel lassan egy éve egyetlen koncertje sem volt a bandának. Meződi József boldog volt, hogy végre kitombolhatják magukat.

Az Apostol együttes legendás énekesével, Meződi Józseffel a színpadra lépés előtt beszélgetett munkatársunk.

– Amikor egyik előadást a másik után lemondják, az el­kedvetleníti az embert. Ha van véletlenül egy rendezvény, amit megtartanak, akkor igyekszik felturbózni magát, de nehéz – tette hozzá csalódottan Meződi.

A színpadon óriási bulit csaptak a próbán is © Knap Zoltán

Lassan egy éve nem volt na­gyobb koncertjük. A legutóbbi ötvenéves jubileumi koncertet sem tudták megtartani, amit még márciusra, majd augusztusra terveztek.

– Nehezen viselem ezt a hely­zetet. Az első időszakban próbáltam elfoglalni magam a ház körül, aztán lehetett jönni-menni, az jobb volt. Egy zenész, ha nincs közönsége, akkor csak emészti magát. Minél hosszabb ez az idő, annál nehezebb elviselni lelkileg, fogy az energia. De lefoglaltam magam: az ab­lakpucolástól kezdve a könyvek átpakolásáig mindent megcsináltam, pihenésként pedig az 50-es, 60-as évek fényképeit né­zegettem. Sokszor kapott el a jóleső nosztalgikus érzés – meséli a legendás művész, aki olykor el-elérzékenyült a pandémia időszakában.

Otthoni koncertélmény

Charlie, Hobo, Tóth Gabi, Tóth Vera, Hooligans és Pápai Joci, néhány sztár a Raktárkoncert fellépőiből, akiknek a koncertjét szeptember 21-étől láthatjuk az Antenna Hungária mindiGO TV alkalmazásában. A kü­lönleges eseménysorozat kulisszái mögé a Lounge Group ügynökség enged bepillantást, a felvételeken készült fotók, videók és exkluzív elő bejelentkezések megosztásával.

Az ügynökség korábban a Magyar Turisztikai Ügynökség „Magyarország rád vár!” kampányában bizonyította rátermettségét a komplex megoldásokat nyújtó influenszer együttműködésekkel. A projekt besöpört egy nemzetközi arany fokozatú díjat is az International Tourism Film-, Print-, Multimedia Award zsűrijének elismerése által. A Lounge Group a szakmában megszerzett sokrétű tapasztalatával most a koncertsorozat rendezvényeinek megszervezését, technikai megvalósulását és a kezdeményezés ismertségének növelését támogatja, hogy minél többen nézzék majd a közel 200 fellépő egyikét.

– Az élet maga hozza a má­sodlagos tervet. Egyelőre halvány gőzöm sincs, mit kellene csinálni – tette hozzá József, aki alig várta, hogy felgyúljanak a fények, és újra felcsendüljön a Nehéz a boldogságtól búcsút venni című örök