Presser színházának nem kell a Somló-musical

Visszautasította a Somló Tamás dalaiból készült musicalt az idei évadban a Vígszínház. Ez azért is furcsa, mert néhány napja két telt házas koncert is volt a tavaly elhunyt LGT-s legenda emlékére, akit rajongói halála után sem hagytak el.
Visszautasította a Somló Tamás dalaiból készült musicalt az idei évadban a Vígszínház. Ez azért is furcsa, mert néhány napja két telt házas koncert is volt a tavaly elhunyt LGT-s legenda emlékére, akit rajongói halála után sem hagytak el.

A Bors úgy tudja, a musical szerzője, Szabó Tamás tavasszal küldte el a körúti intézménybe a művet, ám a néhány hónapos átfutási idő után nemleges választ kapott. Az, hogy miért a Vígszínházba lett elküldve a mű elsőként, teljesen érthető, sőt így is illendő. Hiszen az intézmény zenei vezetője nem más, mint az LGT frontembere, Presser Gábor. A két zenész évtizedeken át dolgozott együtt, jó barátságban voltak, így remélte, hogy a Somló Tamás szerzeményeiből készült musical a Vígszínházban talál otthonra.

Somló és Presser évtizedeken át játszott együtt az LGT-ben. A musical szerzője, ezért remélte, hogy bemutatják a Vígben a darabot, ahol Pici bá a zenei vezetô

A Bors azután érdeklődött a színháznál, hogy miért született nemleges döntés. A Vígszínház sajtóosztályától viszont azt a szűkszavú nyilatkozatot kaptuk, hogy az ilyen művészeti jellegű kérdésekre az igazgatóság most nem tud válaszolni.

A Somló-musical azért is foglalhatná el méltó helyét a Vígben, mert ott fut Presser Gábor A padlás című zenés darabja is. Tehát az ottani közönség is vevő a műfajra. A padlás pontosan 30 éve megy a Vígszínházban, 2018. január 27-én lesz az ősbemutató 30. évfordulója. Szabó Tamás az elutasítás ellenére is rendkívül pozitív, bízik benne, hogy a darabját esetleg a következő évadban még műsorra tűzi a neves intézmény.

– Most nem vállalkoztak a bemutatására, de remélem, még sor kerülhet rá, mert nagyon jó a viszonyom a színházzal, 30 éve én is dolgoztam ott – mondta a Borsnak a mű szerzője, aki annak nagyon örül, hogy a családtól, az örökösöktől zöld utat kapott.

Gyönygyvér, Somló Tamás lányának az édesanyja. Mindent megtesz, hogy párja emléke tovább éljen © Vadnai Szabolcs

Megkerestük a zenész özvegyét, Keszthelyi Gyöngyvért, mit szól ahhoz, hogy a Vígszínházban visszautasították a darabot? – Nem véletlen, hogy Tomitól a Holnap a kedvenc dalom. Minden le van írva benne, amit erről gondolok, bármelyik sor beidézhető. Minden erőmmel azon vagyok, hogy segítsek Szabó Tamásnak. Számomra is fontos, hogy Tomi dalai eljussanak a közönségéhez, hogy emléke minél több ember szívében éljen tovább. Folyamatosan gondozom az emlékét, ezzel is kifejezve, hogy a mi kapcsolatunk sokkal több volt egy szerelemnél.