Örökre elsötétülhet az RTL
és a TV2 képernyője

Megszüntetné az RTL Klubot és a TV2-t az ORTT tagja, Szalai Annamária. A médiaszakember állítja: Joshi Bharat és Mónika show-ja nem a délutáni műsorsávba való.
Megszüntetné az RTL Klubot és a TV2-t az ORTT tagja, Szalai Annamária. A médiaszakember állítja: Joshi Bharat és Mónika show-ja nem a délutáni műsorsávba való.
VESZÉLYBEN - Először a Sláger és a Danubius Rádió kapcsán nem akarta senki elhinni, hogy a két nagymédiumot csak úgy meg lehet szüntetni. Teljesen más okok miatt, de Szalai Annamária politikus ugyanezt tervezi az RTL Klubbal és a TV2- vel is. Az Országos Rádió és Televízió Testület ülésein folyamatosan napirendre kerülnek Joshi Bharat és Mónika műsorai főleg a show-kban megjelenő nyílt színi erőszak, obszcén és trágár kifejezések miatt.

A legutóbbi ülésen a brutálisnak tűnő szankciókat – az RTL Klub esetében 54 órás elsötétítést, a TV2-nél pedig több mint százmillió forintos bírságot – a testület tagjai elvetették. Ám a döntéssel többen nem értenek egyet. A testület egyik legbefolyásosabb tagja, Szalai Annamária sem.

– A januári ülésszakon újra felvetem a javaslatomat, mert úgy látom, hiába a korábban elfogadott etikai kódex, a TV2 és az RTL Klub nem tartja be. Ezért első körben írásbeli figyelmeztetésben hívnánk fel a két televíziót a törvénysértő magatartás megszüntetésére, de ha ez sem hat, még tovább mennénk. Ha nem változtatnak, akkor a testületnek kötelessége felmondani a koncessziós szerződéseket, amelyek 2012-ig élnek. Így mind a két csatorna megszűnhet – árulta el az ORTT fideszes delegáltja, majd hozzátette:

– Nem adom fel a harcot, mert ennek a két műsornak el kell tűnnie a jelenlegi, délutáni idősávból. A Bors megkérdezte a párt szóvivőjét, Szijjártó Pétert is, aki elmondta: napi ügyekben nem értekeznek delegáltjukkal, de Szalai ORTT-s munkájával maximálisan elégedettek. A TV2 és az RTL Klub is úgy gondolja, hiába vádaskodik Szalai Annamária, ők a törvényes kereteken belül mozognak a kibeszélőhow- kban. A politikus különvéleményét egyébként nem kívánták kommentálni.

Dobos Péter