Orbánnal focizna a Momentum elnöke

Félretett pénzéből él, és Orbán Viktorral is focizna Fekete-Győr András. Az olimpiaellenes népszavazást szervező fiatal párt, a Momentum 28 éves, jogász végzettségű elnökével beszélgettünk.
Félretett pénzéből él, és Orbán Viktorral is focizna Fekete-Győr András. Az olimpiaellenes népszavazást szervező fiatal párt, a Momentum 28 éves, jogász végzettségű elnökével beszélgettünk.

Van olyan kormánypárti vagy ellenzéki politikus, akit szimpatikusnak talál?

Olyan nincs, hogy egy közösségnek ne legyenek szimpatikus politikusai, ez alól a magyar sem kivétel. Más kérdés, hogy nagy általánosságban a magyar politikus elárulta a hivatását. Ha lennének hiteles politikusok a magyar köz­életben, talán a Momentum sem létezne.

De együtt tudna működni valamilyen ügyben egy ellenzéki párttal?

Minden kérdésben, ami Magyarország jövőjét, sorsát meghatározza. Ilyen például az ügynökakták (volt kommunista állambiztonsági ügynökök aktái – a szerk.), az egész nemzet érdeke a múlt feldolgozása.

© Vadnai Szabolcs

A Momentum és Soros György üzletember az Orbán-kormány aktuális főellensége. Sorosról mit gondol?

Kíváncsi lennék, hogy Orbán Viktor szemében ki az, aki nem fideszes, de nem is ellenség. Soros Györgyről egyébként Orbán Viktort kell megkérdezni, ő személyesen is jól ismeri, hiszen anno sok pénzt kapott tőle.

Most csak a politikára koncentrál. De miből él?

Egy négyszázfős mozgalom vezetése már teljes munkaidőt igényel. Szerencsés vagyok, családi tulajdonú lakásban lakom, és egyelőre az itthoni és külföldi munkáimból szerzett megtakarításaimból gazdálkodom.

A Momentumról szól jelenleg a politikai sajtó. Újságokat olvas vagy tévét néz?

Nulla percem van tévére és rádióra. Az internet már más tészta, azon dolgozom, ezért inkább hírportálokat olvasok. De még adrenalinbevitel miatt a Fidesz totálisan egyoldalú propagandatermékeit is elolvasom.

© Vadnai Szabolcs

Korábban egyesületben focizott. Szurkol-e valamelyik hazai vagy külföldi futballcsapatnak?

A hazai focit sajnos elengedtem, és ez elszomorít. Manchester United-drukker vagyok, nem is kicsi.

Sportrajongónak tartja magát?

Rajongásnak nem nevezném, de foci-vb, Eb és BL mindig lázba hoz. Az olimpián a magyar sportágakat mindig megrészegülten követem, főleg a vízilabdát és az úszást.

Focizna-e Orbán Viktorral?

Hogy a fenébe ne!

© Vadnai Szabolcs

Mivel utazik? Nem kap beszólásokat?

A jogosítványom pont most lett tízéves. Nincs autóm, tömegközlekedéssel, jobb időben pedig biciklivel járok. Atrocitás eddig még nem ért, de nem tartok tőle. Pozitív élmény viszont már igen, többen jöttek oda gratulálni, hogy visszaadtuk nekik a reményt.

Néha lazítani is kell. Mi a kedvenc étele, itala? Dohányzik?

Társaságban, este, 1-2 sör után kérek egy-két szál cigit, de napközben rosszul lennék tőle. Szeretem a füstös, grillezett ételeket minden mennyiségben.

Kedvenc filmje és könyve?

Most megfogott! A legnagyobb hatással gyerekkoromban a Star Wars-trilógia volt rám. Temérdek jó könyv van, de mindig is nagyon szerettem a történelmi regényeket.