Aktuális

Orbán Viktor felesége a legbefolyásosabb nő

Hunyadi Áron

Létrehozva: 2014.05.30.

A Forbes magazin egy csokorba gyűjtötte a világ tíz legbefolyásosabb hölgyét. A Bors itthon nézett körül, és szakértők bevonásával elkészítette a maga listáját. Ez alapján Magyarország legbefolyá­sosabb nője Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége.

A tekintélyes amerikai gazdasági folyóirat, a Forbes közzétette a világ legbefolyásosabb nőinek listáját. Hosszú évek óta Angela Merkel német kancellár vezet, aki az Európai Unió egyik legerősebb vezetője. A Bors szakértők megkérdezésével összeállította a legnagyobb hatással bíró magyar nők listáját.

Érdekesség, hogy míg a ­Forbes összeállításában több politikust is találunk, addig Magyarországon a szakértők szerint kisebb szerep jut a politika világában a hölgyeknek. Tízes listánkra is csupán a távozóban lévő kormánytag, Németh Lászlóné (4.) fejlesztési miniszter fért fel.

Élen Lévai Anikó

– Ez egy kemény világ, ami nem kedvez a nőknek. Korábban voltak erős egyéniségek, mint például Dávid Ibolya vagy Lendvai Ildikó, de ők is kikoptak. Éppen ezért kerülhettek előtérbe a politikusok feleségei – értékelt Kiszelly Zoltán politológus.

Orbán Viktor korábban több interjúban is említette, csak feleségében bízik igazán. Az ő divattanácsait követi, de például a felesége révén ismerte meg a Közgép-vezér Nyerges Zsoltot is. Tavaly nyáron, amikor devizahitelesek tüntettek Orbánék házánál, a felesége ment ki a tömeget lecsillapítani. A Bors által felkért szakértők szerint nem kérdés, hogy jelenleg Lévai Anikó Magyarország legbefolyásosabb hölgye.

A kormányfő környezetéből rajta kívül még Hegedűs Zsuzsa (10.), Orbán főtanácsadója és Schmidt Mária (3.), a Terror Háza igazgatója került be a legjobb tíz közé. Az utóbbi az egyik leggazdagabb magyar nő is egyben.

Üzleti sikerek

De mi a helyzet a gazdasági élet női szereplőivel? Nos, a nőknek itt sem sok szerep jut manapság. – A leggazdagabb magyarok közé idén csupán egyetlen nő, Kósa Erika, a Brokernet alapítója került, igaz, ő is csupán a százas lista vége felé – tudtuk meg Szakonyi Pétertől, a Napi Gazdaság 100 leggazdagabb magyar listájának szerkesztőjétől. Kósa a Borsnál a második helyen végzett, rajta kívül Czakó Borbála (7.), a világ harmadik legnagyobb szakmai szolgál­tatásokkal foglalkozó cégének, az Ernst and Youngnak az egyik vezetője, korábbi londoni nagykövet került a top 10-be.

A média világából hárman is bekerültek. Karas Monika (5.), a médiahatóság vezetője és Yvone Dederick (6.), a TV2 belga vezérigazgató-helyettese mellett a műsorvezető Kálmán Olga (9.) is felkerült a listára.

Réka: megtisztelő

A tízes listán szereplők közül Rubint Réka (8.) „többfunkciós”, hiszen üzletasszonyként és elismert fitneszedzőként is helyet követelt magának. Réka a Borstól tudta meg a hírt: – Megtisztelő számomra, hogy bekerültem a legbefolyásosabb tíz hölgy közé, a listát elnézve ez kifejezetten hízelgő – mondja a fitneszedző, aki férjével, Schobert Norberttel komoly üzleti sikereket könyvelhet el. Rékának amúgy csaknem 600 ezer Facebook-követője van, hetente majd’ hárommillió embert ér el posztjaival.

– Egy-egy edzésemre több százan jönnek el, van, hogy városi sportcsarnokokat töltök meg – folytatja Réka. – Ezek az órák fizetősek, tehát az emberek hajlandók érte áldozni is, ami a nehéz gazdasági helyzetben még nagyobb elismerés számomra. Egyszerű, becsületes jászsági családból származom, néha én magam sem hiszem el, hogy mit értem el. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27412_resized.jpg?avcount=1714020311
origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27407_resized.jpg?avcount=1714020311
origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155020_auto_resized.png
metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158224_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160218_auto_resized.png
metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27406_resized.jpg?avcount=1714020311
origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158824_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158110_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160763_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében