Orbán Viktor: Az egyházi intézményeknek adott állami pénz a legjobb helyre kerül

Orbán Viktor szerint minden egyes forintot visszakap a magyarság, ha az állam forrást ad egy egyházi intézmény építésére vagy fenntartására.
Orbán Viktor szerint minden egyes forintot visszakap a magyarság, ha az állam forrást ad egy egyházi intézmény építésére vagy fenntartására.

Amikor az állam forrást ad egy egyházi intézmény építésére vagy fenntartására, akkor a pénzt a legjobb helyre teszi – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Budapest XXII. kerületében lévő Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium új középiskolai épületének átadása alkalmából tartott hálaadó istentiszteleten, írja a Ripost.

© MTI/Máthé Zoltán

„Minden egyes forintnak a sokszorosát kapja vissza az egész magyarság oktatásban, nevelésben, kultúrában, családok, elesettek, szegények, öregek, betegek gondozásában vagy éppen nemzetépítésben, határon túli magyar közösségek megsegítésében. Sok-sok területen, ahol az egyház és az állam ma egymás munkatársai” – fogalmazott az egyházi intézmények állami támogatásáról a kormányfő.

A XXII. kerületi, Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium új középiskolai épülete © MTI//Máthé Zoltán

Orbán Viktor – idézve Gyökössy Endre református lelkészt, író-költőt – azt is mondta: „arra kaptuk a keresztény szabadságot (...), hogy homo christianusoknak neveljük” a gyermekeket, hitükért, családjukért, nemzetükért és embertársaikért elkötelezett embereknek.