Aktuális

Nem állok be a sorba – hangsúlyozza Levente, aki egy hatalmas érdaganattal az arcán lett sikeres vállalkozó

Kóré Károly

Létrehozva: 2021.01.25.

Szabados Levente egy születési adottság következményeként egy nagy kiterjedésű érdaganatot visel az arcán. Az előítéletekkel ellentétben ez sem akadályozta meg abban, hogy sikeres vállalkozóként akár egyszerre 30 embernek is munkát adjon. A Borsnak a mindennapos küzdelmeiről és a helytállásról mesélt.

Mi kell ahhoz, hogy egy ember, pláne egy férfi sikeressé váljon?

Egy nagy adag fegyelem, törekvés, persze nem árt a kitartás és a megfelelő reflexió. Manapság a világ nagyon gyorsan változik, és a különböző szakmákban is állandóan új dolgokat kell tanulni. Programozóként végeztem, aztán buddhista teológiát tanultam. Manapság menedzsmentet tanítok és tanácsadóként tevékenykedem. Gépi tanulási problémákat próbálok megoldani, többek között egy nagy magyar gyógyszergyárnak az Alzheimer-kutatás területen segítek.

Említette a kitartást. Voltak az életében akadályozó tényezők?

Mindenkinek vannak, ebben nem érzem magamat különlegesnek. Az én születési adottságom, hogy egy tűzfolt, egy hemangióma van az arcomon. Ennek megfelelően a magamért való kiállás, illetve a közösségi lét, pláne a közönség előtti szereplés egyfajta kihívást jelent számomra. Meg kellett tanulnom saját magamnak értéket adni és nem hallgatni a külső nyomásokra.

Bántások érték?

Gyerekkoromban nehezen ment a beilleszkedés, de igazából már nem tartom ezt tragikusnak. Láthatóan másnak lenni mindenképpen nyomás az emberre, de ezt úgy fogom fel, hogy nekem különösen fontos, hogy önmagam maradjak és hiteles legyek. Képes vagyok kiállni a nyilvánosság elé, és kimondani, hogy igen, ez vagyok én. 

A szakmai sikerei alapján azt feltételezem, hogy megengedhetné magának, hogy felkeresse az ország legjobb plasztikai sebészeit…

Abszolút! Teljesen jogos kérdés, hogy miért nem azt az irányt választom, hogy kvázi hasonulok. Ez egy nagyon korai döntés volt! Érzelmileg és emberileg is vesztes pálya lett volna, ha az elrejtőzés – elnézést kérés – betagozódás módszeréhez folyamodtam volna. Nagy szerencsém van, mert a szüleim mindig mindenben támogattak. Büszkék voltak rám, és biztosították a megfelelő hátteret. A plasztikai műtétet sem anyagi okokból utasítom el. Merő megfelelésből nem vagyok hajlandó vállalni a műtéti kockázatot. Ha pedig az a kérdés, szeretnék-e újraszületni egy másik testben, határozott nem a válaszom, mert annak, aki lettem, az arcom szerves része.

Öröklődhet az állapota?

Nem egyértelmű. Olvastam olyan irodalmat, hogy az elváltozásnak méhen belüli virális oka van. Az enyém egy nem túlzottan gyakori kondíció, az előfordulási arány 1:28000-hez. Ez a hemangióma kis kiterjedés esetén általában jóindulató, nagyobb kiterjedés esetén előfordulhat, hogy az idegi részeket is éri, de nekem nincs ilyen problémám. Nyilván tudom, hogy bokszolónak és nagynyomású búvárnak nem érdemes mennem, hiszen alapvetően egy vérértágulatról van szó, de más hátrányom nincs a mindennapokban.

A vállalkozásai keretében hány embernek adott munkát?

Előfordult, hogy 30- an is dolgoztak nekem. Egy közösségépítésben egy nagy adag felelősség is van, ez pedig nem éppen könnyíti meg az ember éjszakáit. Ugyanakkor kifejezetten jó érzéssel töltött el, hogy a cég nemcsak egy üzleti közeget jelentett, hanem egymás barátai is lettünk a beosztottakkal. Erre büszke vagyok.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162345_auto_resized.jpg
origo.hu

Oroszország hadat üzent a NATO-nak a lengyelországi atomfegyver telepítési terve miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27435_resized.jpg?avcount=1714077927
origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160756_auto_resized.jpg
vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156848_auto_resized.jpg
ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27427_resized.jpg?avcount=1714077927
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162794_auto_resized.jpg
astronet.hu

Az Isteni Áldás angyala védelmez minket április 26. és 30. között

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161483_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most jött: újabb szomorú hírt kapott a királyi család, a hercegnőről van szó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros