Aktuális

Ne dobja ki, inkább szépüljön a banánhéjjal!

Címkék
hasznos

Balajti Péter

Létrehozva: 2017.07.27.

Nem mind szemét, ami annak látszik! A savanyúság levétől a szénsavat vesztett kólán át az eperlevélig és a kukoricaszálig egy sor konyhai hulladék nyerhet új értelmet. A lovefood.com internetes oldal praktikái közül válogattunk.

Főzzön teát kukoricából!

Igazi nyári csemege a főtt kukorica, amelynek cső körül tekergő szálait sokan azonnal a kukába küldenék. Holott ha teát főzünk belőle, akkor egy mellékhatások nélküli vérnyomáscsökkentőt ka­punk, amely húgyúti fertőzések kezelésében is segít. Szúnyogcsípésre és kiütésre kenve pedig enyhíti a kínzó, viszkető érzést.

Hidratál a banánhéj

A déligyümölcs burkának belseje valóságos hidratálószer, érdemes vele bedörzsölni a hámréteget, egy darabig rajta hagyni a nedves bevonatot, majd vízzel óvatosan lemosni! Égési sérülés esetén szintén hasznos bőrnyugtató.

Fájdalom ellen ananász

Gondolta volna, hogy az egzotikus gyümölcs magja bromelinben, azaz természetes fájdalomcsillapítóban és gyulladáscsökkentőben gazdag? Bár keménynek tűnhet, ha több más összetevővel együtt bedobjuk a turmixgépbe, egy finom és hasznos innivalóhoz jutunk.

Citromhéj

Citromolaj-tartalmának köszönhetően első osztályú tisztítószer a citromhéj. Egyszerűen dörzsöljük csak meg vele bármelyik makacs kávéfoltot, s azt nyom nélkül eltünteti.

Bőrt nyugtat a savanyú lé

A vasárnapi ebéd nélkülöz­hetetlen része az ecetes sa­va­nyúság, a megmaradt lé pedig csodákra képes a napégést szen­vedett bőr­­felülettel, de a fájó izmok és ízületek kínjának enyhítésére is alkalmas. Elfogyasztva pedig a másnaposság nem kívánt tüneteit enyhítheti.

Gyomorgondra eperlevél!

A világért se dobjuk ki az eper levelét, inkább fonnyasszuk, szárítsuk ki, majd főzzünk belőle teát! Gyomorfájásra, emésztési és bélrendszeri problémákra első osztályú megoldás, ahogy vizelethajtó tulajdonsága sem elhanyagolható.

Kertészkedhet a romlott tejjel

A megsavanyodott tej sokakból undort vált ki, és bosszúságot okoz. Holott a megsavanyodott tejet a kerti virágágyásokba öntve komoly kalciumforrást biztosíthat a nö­vényeinek, támogatva többek közt a sejtosztódásukat és a gyökérnövekedést.

Vesszen a szúnyogcsípés!

Harsányi Levente televíziós műsorvezető, aki a Balatoni nyár című műsor miatt sokat ingázik a főváros és a magyar tenger között, abszolút vevő a szúnyogcsípést enyhítő kukoricateára.

– Biztos, hogy kipróbálom ezt a módszert, mert bár a Balatonnál idén viszonylag kevés a moszkitó, Budapesten sajnos jó pár csípést begyűjtöttem.

Ez is érdekelhet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében