Menzaügy: 50 milliós bírság Pikónak

Úgy tűnik, vesztett Pikó András a menzaháborúban. A Közbeszerzési Döntőbizottság ugyanis 50 millió forintra büntette a VIII. kerületi önkormányzatot Pikó döntéséért.

Mint a borsonline.hu is megírta, a járványhelyzetet kihasználva a józsefvárosi polgármester egyszemélyben döntést hozott: menesztette az addigi közétkeztetési szolgáltatót, a Klassz Menza Kft-t, helyette pedig egy másik ellátót bízott meg, az Eurestet.

A menesztett szolgáltató és a VIII. kerületi ellenzék minden lehetséges fórumon támadta Pikó döntését, amiről most a Közbeszerzési Döntőbizottság határozata megszületett. Azaz Pikó törvénytelenül váltott szolgáltatót a közétkeztetésben a járványhelyzet alatt, és most megsemmisítették ezt a döntését. A döntőbizottság határozata jogerős, ellene fellebbezésnek helye nincs, 15 napon kell fizetnie az önkormányzatnak az 50 milliót, azt a pénzt, amelyet kaphattak volna akár a kerület rászoruló lakói is.

Érdekesség, hogy az új szolgáltató, az Eurest is 5 millió forintos büntetést kapott ugyanezért az üzletért. Az Eurestre rájár a rúd: a minap a XVIII. kerületi főzőkonyhájában egy hete romlott és nyomon követhetetlen élelmiszert talált a NÉBIH.

Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors