Még senki sem esett ki a Karancs-kilátóból – buli közben zuhant a halálba a férfi

A 25 méter magas Karancs-kilátóból zuhant a mélybe egy fiatal férfi vasárnap. A helyiek szerint a kilátó biztonságos, így valami különös dolog állhatott a tragédia hátterében.
A 25 méter magas Karancs-kilátóból zuhant a mélybe egy fiatal férfi vasárnap. A helyiek szerint a kilátó biztonságos, így valami különös dolog állhatott a tragédia hátterében.

Szörnyű tragédia történt vasárnap hajnalban a Nógrád megyei, Salgótarjánhoz közeli Ka­rancs-kilátónál. A mentők tájékoztatása szerint egy 20 év körüli férfi halt meg, miután eddig ismeretlen körülmények között a mélybe zuhant a 25 méter magas kilátó tetejéről.

– Nagy erőkkel vonultak ki a kollégák a helyszínre, ahogy a mentők és a rendőrök is. Szükség volt a Karancs Speciális Mentőszolgálat munkatársaira is, miután rosszak voltak a terepviszonyok, csak láncfűrésszel, fakivágással tudtuk megközelíteni a helyszínt – mondja a Borsnak Szeles Péter, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelem hivatalvezetője.

A Karancs Speciális Mentőszolgálat munkatársai csak láncfőrésszel tudták megközelíteni a helyszínt © MTI

Úgy tudjuk, hogy a fiatal férfi előző este a társaival bulizott a környéken. Az első hírek még arról szóltak, hogy túlélte a 25 méteres zuhanást a magyar–szlovák határ közelében a fiatalember, amely nagyjából hajnali 3 és 4 óra körül történhetett. Az Országos Mentőszolgálat a megkeresésünkre azonban közölte: a férfi életét vesztette, mire a mentőhelikopter a helyszínre érkezett. A fiatal társaságnál nem volt mo­biltelefon, így egyikük több mint két és fél órát sétált Salgótarjánig, hogy segítséget kérjen.

A Karancs-kilátó korlátja magas, erről ezelőtt még soha nem esett le senki © MTI

A helyieket valósággal sokkolta a tragikus eset. A helyi rendezvényház munkatársa évtizedek óta dolgozik a környéken, de még sosem hallott hasonló esetről.

– El sem hisszük, ami történt, öntől értesülünk a halálhírről. A Karancs-kilátó és maga Karancslapújtő egy rendkívül közkedvelt túra- és zarándokhely. Sosem hallottunk még korábban olyanról, hogy valaki lezuhant volna a kilátóból, amely rendkívül biztonságos, modern a szerkezete, és a korlátok is magasak. A baleset hátterében biztosan valami más állt – meséli lapunknak. A rendőrség szakértők bevonásával, közigazgatási eljárásban vizsgálja az ügyet.

Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors