Már azt hitte, örökre megússza: 46 évig bujkált, de most elkapták a szökevényt

A régi mondás úgy szól, hogy futhatsz, de nem bújhatsz el örökké. Egy amerikai férfi azonban egész sokáig húzta, hiszen az FBI munkatársai 46 évvel azután csaptak el rá, hogy megszökött börtöncellájából.

A Larry Pusateri néven is ismert Luis Archuletát szerdán Új-Mexikóban vették őrizetbe, és pontosan abba a büntetés-végrehajtási intézménybe vitték vissza, ahonnan 1974-ben meglépett. A ma már 77 éves férfi ellen szökése után három évvel már szövetségi elfogatóparancs volt érvényben, ám egészen a múlt hétig Ramon Montoya néven vígan éldegélt a Coloradóval szomszédos államban.

Ez a letartóztatás legyen egy jelzés minden erőszakos bűnelkövetőnek. Bármennyi ideig tart és bármeddig is menekekülsz, az FBI meg fog találni és igazságot szolgáltat majd

– idézi az ABC News Michael Schneider különleges ügynököt.

A szökevényt anno azért ítélték letöltendő börtönre, mert 1973-ban rálőtt egy denveri rendőrjárőrre, aki szerencsére túlélte a támadást. Sokat mondó adat, hogy a denveri rendőrség jelenlegi főnöke mindössze kétéves volt akkor, amikor a férfi a bűntényt elkövette.

Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors