L.L. Junior hófehér hintóval temeti Dávidkát

Hófehér paripák húzta hófehér hintóban szállítják sírhelyéhez Lesi Dávidkát, akinek tragikus szombat esti halála óta szülei virrasztanak. A Bors megtudta, hogy a temetésen Mága Zoltán és Kökény Attila is énekel majd a kisfiú emlékére.
Hófehér paripák húzta hófehér hintóban szállítják sírhelyéhez Lesi Dávidkát, akinek tragikus szombat esti halála óta szülei virrasztanak. A Bors megtudta, hogy a temetésen Mága Zoltán és Kökény Attila is énekel majd a kisfiú emlékére.

Évszázadok óta elevenen élnek a roma temetkezési szokások, kultúrájukban pedig nagyon erős a túlvilágban és a lélek halhatatlanságába vetett hit. A kultusz kötelező része továbbá a virrasztás is, amely akár több éjszakán át, egészen a temetésig tart.

Dávidka édesanyja, Csilla, és édesapja, L.L. Junior a tragédia óta virrasztanak

Ebben a szellemiségben temetik el pénteken L.L. Junior tragikus körülmények között elhunyt kisfiát, Dávidkát is, akit szombat este, Zuglóban egy autó gázolt halálra. Az ifjabb Lesi fivért a Fiumei úti temetőben várhatóan több százan, ezren kísérik majd utolsó útjára, az összeomlott édesapa ugyanis közösségi oldalán nyilvános búcsúztatást hirdetett.

– Én és a családom is természetesen ott leszünk a temetésen, és osztozunk barátunk, Ju­nior fájdalmában. Nálunk, ro­máknál ez így szokás, hogy megy mindenki a virrasztásra is, és beszélgetünk és támaszai va­gyunk egymásnak, emellett pe­dig ilyenkor a gyászoló családnál letakarják a tükröket, férj és feleség nem aludhat együtt – mondta lapunknak Gáspár Zsolt, aki fivérével, Győzikével együtt már a tragédia másnapján telefonon is támogatta a rappert.

A Bors megtudta azt is, hogy a pénteki búcsúztatón Mága Zoltán és Kökény Attila zenél majd a kis Dávidka emlékére, akit – ahogy édesapja egy, a napokban megosztott videofelvételen el­mondta – hófehér hintóval, hófehér lovakkal visznek majd a sírhelyhez.

Hófehér hintóval szállítják Dávidkát a sírhelyhez, és hófehér koporsóban temetik el a kisfiút © Istock

Az összeomlott édesapa a meghívón azt is leírta, hogy mivel imádott, hároméves kisfia „már az Úr mellett van a mennyországban”, mindenkit arra kér, hogy hófehér ruhában jelenjen meg a temetésen.

L.L. Junior azt kérte, hogy a temetésre mindenki fehér ruhában menjen © Végh István

Lapunk megkereste Juniort és egykori párját, Csillát is, de a gyászoló szülők most nem szerettek volna nyilatkozni. Úgy tudjuk, mindketten negyedik napja virrasztanak.

Junior a mai napig volt szerelmét hibáztatja a tragédia miatt, nem tántorít elmélete mellől, miszerint Csilla a felelős Dávidka haláláért, mert nem fogta a kezét a zebránál. A rapper ezért na­gyobbik fiukat, Lacikát el is vitte Csillától.

Az összeomlott édesanya csak nekünk szólalt meg a szerdai lapszámunkban, ahol a Bors hasábjain üzent Juniornak, és kérte kisfia édesapját arra, hogy békében gyászolhasson, és hogy ne mocskolódjon, és adja vissza neki Lacikát.

Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors