Közel tíz év után kiderülhet, miért végezte ki téglával János bácsit és Gizi nénit a falubeli rém

Majdnem 10 év után végre fény derülhet az igazságra, kedden áll ugyanis bíróság elé Sz. Sándor, az a szikszói férfi, aki egy téglával verte agyon falubelijét, egy idős házaspárt. Sándort évekig keresték, még nyomravezetői díjat is kitűztek rá.
Majdnem 10 év után végre fény derülhet az igazságra, kedden áll ugyanis bíróság elé Sz. Sándor, az a szikszói férfi, aki egy téglával verte agyon falubelijét, egy idős házaspárt. Sándort évekig keresték, még nyomravezetői díjat is kitűztek rá.

Mint azt a Bors is megírta, a köztiszteletben álló, 83 éves U. János bácsi, és felesége, a 79 éves Gizi néni holttestét az egyik szomszédjuk találta meg 2011 áprilisában. A látvány, ami a tisztes nyugdíjasok házában fogadta, sokkolta a szomszédot: az asszonyt és a férfit egy székhez kötözték, és szinte felismerhetetlenségig összeverték.

Ez is érdekelheti!

Álrendőrök ölték meg a szikszói házaspárt?

Újabb embereket hallgattak ki a szikszói kettős gyilkossággal kapcsolatban

Közel a szikszói baltás gyilkosság megoldása?

A tettest hosszú ideig keresték, még magas nyomravezetői díjat is kitűztek rá, mígnem két éve rábukkantak a lehetséges tettesre, aki nem más volt, mint a település egyik korábbi polgárőre, az alig pár házzal arrébb élő Sz. Sándor. A felszínen becsületesnek tűnő polgárőr a vádirat szerint alaposan megtervezte tettét, aznap, április 17-én ugyanis már úgy érkezett Gizikéékhez, hogy pontosan tudta, mit fog csinálni: családjának azt hazudta, hogy üzleti útra megy, ehelyett azonban kötelet és egy téglát vett magához, majd becsöngetett a kedves párhoz. János bácsi, mivel ismerte Sándort, gyanakvás nélkül beengedte - vesztére. A férfi ugyanis nem habozott, a nála lévő téglával azonnal lesújtott a döbbent nyugdíjasokra, majd puszta kézzel is verni kezdte őket. Mikor az idős házaspár már eszméletét vesztette, Sándor a nála lévő kötéllel összekötözte a kezüket és a lábukat, majd a ház egyik melléképületébe vonszolta őket, és magukra hagyta Jánosékat, miközben ő átkutatta a házat.

A férfit kedden állítják bíróság elé, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés a vád ellene, amiért akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.

Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors