Koronavírus: Magyarország a hetedik legbiztonságosabb ország a világon!

Európában pedig az első helyen állunk – április 2-án – a koronavírus elleni védekezés hatékonyságát illetően.
Európában pedig az első helyen állunk – április 2-án – a koronavírus elleni védekezés hatékonyságát illetően.

Az információs technológia egyik piacvezető cégcsoportja, a Hong Kong-i székhelyű Deep Knowledge Group nevű híres tudományos elemző konzorcium összeállított egy napról napra frissülő listát, ami a világ országainak „egészségügyi biztonságát” (Health Safety) rangsorolja, a koronavírus-járvány tekintetében.

A csoport számításai alapján jelenleg Magyarország a hetedik legbiztonságosabb ország a világon!

https://twitter.com/IsraeliPM/status/1244999379263590401

Két nappal ezelőtt amikor Izrael miniszterelnöke ezt posztolta, még Szlovákia megelőzött bennünket a listán, de most mi vezetünk Európában... (lásd a fenti linket)

Hazánkat most – április 2-án – csak Japán, Tajvan, Hong Kong, Új-Zéland, Szingapúr és Izrael előzi meg a ranglistán, ami azt jelenti, hogy az európai nemzetek közül a mi egészségügyi ellátórendszerünk tudja leginkább garantálni az állampolgárok egészségét a koronavírus-járvány ideje alatt.

A nagy és gazdag nyugati országok közül Németország a 9. az Amerikai Egyesült Államok a 27., Kanada pedig a 41. helyet foglalja el a listán. Az összesítés szerint jelenleg India és Bulgária a két legkevésbé biztonságos ország a Földön.

Azt nem tudni, hogy lista összeállításához a részleteket illetően milyen adatokat használt fel a Deep Knowledge Group, de valószínűsíthetően figyelembe vették a hivatalosan regisztrált betegek és elhunytak számát, a kórházi férőhelyek számát a lakosságszám arányában, a védekezéshez szükséges orvosi eszközök és lélegeztetőgépek számát, valamint a hatóságok által hozott járványügyi intézkedések mértékét és hatékonyságát.