Koporsóba záratta magát a krimiíró

Az emberi elme egyik leggyakoribb félelmét akarta előcsalogatni magából Szántó Dániel. Az író ennek érdekében bizarr, önmagát is sokkoló lépésre szánta el magát.

Dániel legújabb, Egy pap vallomása című könyvében egy atyáról ír, aki élve temet el embereket, majd tettét megvallja a rendőrségnek, és kíváncsian várja, melyik áldozatát tudják megmenteni a rendőrök.

Szántó Dániel a legbelső félelmeit akarta előcsalogatni magából – sikerrel © Saját

A koporsóba zárt emberből előtörő érzéseket akartam hitelesen megírni, ezért vágtam bele a bizarr vállalkozásba – mesélte a Borsnak az író.

Felvette a kapcsolatot egy siófoki temetkezési vállalkozóval, ő pedig egy napra ingyen a rendelkezésére bocsátott egy koporsót. Még hitelesebbé tette volna a történetet, ha Dánielt el is ás­sák, de erre nem volt lehetőség.

A szerző egy új, izgalmas regényéhez akart élményanyagot gyűjteni © Saját

Két barátomat kértem meg, hogy menjünk ki egy erdőbe, ott befekszem a koporsóba, majd csavarozzák rám a fedelét, és menjenek olyan távol, hogy ne hallják, ha dörömbölnék vagy kiáltoznék. Félelmetes volt, egy órát töltöttem a koporsóban – magyarázta az író.

A történelemből tudjuk, hogy főleg nagy járványok idején előfordult, hogy valakit halottnak gondoltak és eltemettek. Az élve eltemetés az egyik leggyakoribb félelme az embereknek.

Nem tudtam magamról, hogy van ilyen fóbiám. A koporsó nagyon szűk volt, mozogni nem tudtam benne. Amikor két oldalt rám csavarozták a tetőt, a fejemben igyekeztem elrendezni, hogy egy óra múlva szabad leszek, de rettenetes volt, hogy nem tudtam segítség nélkül a fedelet eltávolítani. Meleg volt, kivert a víz, a pulzusom felment 120-ra. Próbáltam a tetőt felnyomni, és dörömböltem, de nem hallották. Szerencsére ennyi idő alatt a levegő nem fogyott el. Boldogság volt a szabadulás – emlékezett Dániel.

Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors