Aktuális

Kisétált az őrizetből Gyárfás Tamás

Bors

Létrehozva: 2018.04.19.

Hazamehetett a fogdáról a Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtással meggyanúsított Gyárfás Tamás. Az egykori úszóelnökért sofőr érkezett az NNI Aradi utcai objektumához. Friss fotók!

Forrás: Knap Zoltán

A Gyárfás számára hideg zuhannyal felérő keddi őrizetbe vétel után csütörtökön némi levegőhöz jutott a Nemzetközi Úszó Szövetség alelnöke. A Nemzeti Nyomozó Iroda felbujtóként, előre kitervelten elkövetett ember­ölés miatt hallgatta ki Gyárfást, majd meg is gyanúsította. Gyárfás a gyanúsítás, valamint a bűnügyi őrizet elrendelése ellen is panaszt jelentett be.

Elég a házi őrizet

Dr. Ibolya Tibor, a fővárosi fő­ügyész lapunkkal közölte: a Fővárosi Főügyészség a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján megállapította, hogy a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény megalapozott gyanúja egyértelműen fennáll, és kihallgatásakor a bűnügyi őrizetbe vétel törvényi feltételei is megállapíthatóak voltak, ezért a gyanúsítotti kihallgatás, valamint őrizetbe vétel törvényes és megalapozott volt. A főügyészség ezért a panaszokat elutasította.

Ugyanakkor a főügyészség ál­láspontja szerint elegendő Gyárfás házi őrizetbe helyezése. Erre tesz az ügyészség indítványt, amelyről ma a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája dönt pénteken délelőtt. Az ügyészség Gyárfás életvezetésével és a ha­tósággal való együttműködésével indokolta a házi őrizetre vonatkozó indítványát. Ha a bíróság így dönt, akkor a volt úszóel­nök­nek nyomkövetőt kell majd viselnie.

Nem hagyta el a humorérzéke

Gyárfás tegnap délután fél 5-kor lépett ki az Aradi utcai rendőrségi épületből. Gondterhelten lépdelt táskájával, arcán jól látható nyomot hagyott az elmúlt napok feszültsége. Egy sofőr várt rá, Gyárfás beült a kocsiba, majd budai villájába hajtatott.

És legnagyobb meglepetésünkre a számára sokkoló napok után sem hagyta el fanyar humora. A villa előtt várakozó munkatársaink érdeklődését udvariasan elutasította.

– Ki fogok kapni az ügyvéd úrtól – viccelődött Gyárfás, majd fotós kollégánkhoz fordult. – Ké­rem, ne fotózzák le a házamat, megtalál az alvilág – tette hozzá szintén félig tréfálkozó hangnemben.

Na, mit szól ahhoz, hogy Fenyő meghalt?

Mint arról a Bors beszámolt: a milliárdos üzletembert a Fenyő János elleni 1998-as merénylet felbujtójaként gyanúsítja a rendőrség. Állítólag a bizonyítékok között létezik egy titokzatos hangfelvétel, amelyen a gyilkosság felbujtói, köztük Gyárfás beszélgetnek.

A hangfelvételről tegnapi szabadulása után az Echo Tv-nek elmondta, hogy neki dobták be, és ő adta oda a rendőrségnek. Azt mondta:

„Sok évig megkeresett egy úr, aki mindenkor beszélgetett velem, én gyanútlanul mindenkor válaszoltam, és a beszélgetés közben mindig egy-egy elejtett mondat felmerült, hogy: »Na, mit szólsz ahhoz, hogy Fenyő János meghalt, ugye milyen jól jött neked, most neked könnyebb az élet!« Mondtam, hogy könnyebb, de ebben nem vettem részt, hogy a gyilkosságot elő­idézze bárki is.

Frissítve:

Április 19. 17:30

Gyárfás Tamás hazaérkezett, kiszállt az őt szállító autóból, beszélt az ügyvédjével, majd becsengetett otthona kapuján, belépett és elköszönt. Nyomkövetőt kell viselnie. Holnap, pénteken meg kell jelennie az ügyészségen, ahol további sorsáról döntenek.

Április 19. 16:35

Helyszíni tudósítónk jelentése szerint percekkel ezelőtt elengedték Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületéből. Gyárfás Tamást autóval szállították el és házi őrizetbe kerül.

Április 19. 14:50

A közleményben leírják, hogy az ügyészség a bizonyítékok alapján megállapította, a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény megalapozott gyanúja egyértelműen fennáll, és kihallgatásakor a bűnügyi őrizetbe vétel törvényi feltételei is megállapíthatóak voltak, ezért a gyanúsítotti kihallgatás, valamint őrizetbe vétel törvényes és megalapozott volt.

A továbbiakban közlik, hogy a büntetőeljárási szabályok alapján az őrizetbe vételt meg kell szüntetni, amennyiben az ügyészség nem előzetes letartóztatásra, hanem a gyanúsított házi őrizetének elrendelésére tesz indítványt: ennek megfelelően a Fővárosi Főügyészség Gyárfás Tamás őrizetbe vételét csütörtökön megszünteti, és haladéktalanul elengedik, egyúttal a holnapi, pénteki ülésen való kötelező megjelenésre idézi.

A főügyészség álláspontja szerint a gyanúsított személyi körülményeire, eddigi életvezetésére, valamint arra is, hogy a nyomozó hatósággal együttműködő magatartást tanúsított, az előzetes letartóztatással elérni kívánt célok ezzel az enyhébb kényszerintézkedéssel is biztosíthatók. Azaz, mivel 20 évvel ezelőtt történt a gyilkosság, elrendelhető a házi őrizet, ami alatt Gyárfásnak nyomkövetőt kell hordania.

***

Gyárfás Tamást kedden gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök a Fenyő-gyilkosság kapcsán, friss információk szerint pedig az ügyészség indítványozta az egykori MÚSZ elnök előzetes letartóztatását - írja a Blikk. A bíróság pénteken dönt majd arról, hogy valóban előzetesbe helyezik-e vagy sem.

Update: A Ripost információi szerint a főügyészség végül nem előzetes letartóztatást kér Gyárfásra, hanem a házi őrizet elrendelését indítványozzák, nyomkövető technikai eszköz alkalmazása mellett. Mindez azt jelenti, hogy a Fővárosi Főügyészség a gyanúsított őrizetbe vételét megszünteti, és a szabadítása iránt haladéktalanul intézkedik. Gyárfásnak pénteken kell megjelennie az ülésen.

* * *

Mint ismert: a Fenyő-ügyben múlt kedden történt előrelépés, amikor is Portik Tamást meggyanúsították a gyilkossággal. Gyárfást pedig kínai útja előtt egy nappal fogták el. A rendőrség gyanúja szerint az úszószövetség egykori elnöke húsz évvel ezelőtt adott megbízást Portik Tamásnak, hogy likvidálja legnagyobb üzleti ellenfelét, Fenyő Jánost. A gyilkosságot az Aranykéz utcai robbantás elkövetője, a szlovák Jozef Rohács hajtotta végre.

* * *

Gyárfás kihallgatásáról illetve a Fenyő-gyilkosság hátteréről itt olvashatnak részletesebben.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162256_auto_resized.jpg
origo.hu

Figyelmeztetést adtak ki az autósoknak: sokba kerülhet, ha ezt elmulasztják

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27431_resized.jpg?avcount=1714067713
origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162974_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Lengyel védelmi miniszter: Elég dühítő látni a kávézókban ülő hadköteles korú férfiakat, míg mi Ukrajnát segítjük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149504_auto_resized.jpg
ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159500_auto_resized.png
hirtv.hu

Tüttő Kata szerint Víg Mór pénzt vehetett fel a Lánchíd felújítására szánt összegből + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144894_auto_resized.png
lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162976_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megismétlődött Suhajda tragédiája, 20 év tapasztalattal rendelkező hegymászó vesztette életét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros