Kettétörte a rábízott egyéves csecsemő gerincét, amíg az anya vásárolni volt

Egy texasi édesanya az élettársára, Ubence Ruben Hernandezre bízta három gyermekét, amíg ő elment bevásárolni, ám mire hazaért borzasztó látvány tárult a szeme elé.

Az egyéves gyermeke kettétört gerinccel, mozdulatlanul feküdt a földön.

Egyelőre a nyomozók sem tudják pontosan, hogy mii történhetett abban a szűk időintervallumban, amíg szeptember 22-én Hernandez magára maradt a gyerekekkel.

Mindössze annyi biztos, hogy a végzetes délutánon a szomszéd hallotta meg a 36 éves férfi segélykiáltását, aki azonnal átszaladt a családhoz. Amikor meglátta a mozdulatlan gyereket a földön, aki akkorra már nem lélegzett, rögtön megkezdte az újraélesztést. Eközben az egyéves legidősebb testvére hívta a segélyközpontot, ám mielőtt a mentők kiérhettek volna az anya is hazatért a vásárlásból.

A nő berohant a kórházba gyermekével, de a csecsemő addigra már halott volt.

A halottkém megállapította, hogy a gyerek tompa tárgy által okozott gerinctörés miatt veszítette életét.

A rendőrség két nap múlva letartóztatta Hernandezt, aki először beismerte, majd tagadta a gyilkosságot.

– Ember! Nem én okoztam ezt, haver! – mondta a szerdai bírósági tárgyaláson a gyanúsított.

Amikor kiderült, hogy a halott gyermek testén több, bántalmazásból származó sérülést is találtak, az anyát is elővették. A nyomozók ugyanis úgy gondolják, a nő tudott arról, hogy a férfi rendszeresen bántalmazza a gyermekeit, mégsem tett semmit a védelmük érdekében. Azt nem tudni, hogy a másik két gyermeket megvizsgálták-e már, és ha igen, találtak-e rajtuk verés okozta zúzódásokat.

– Régóta dolgozom családon belüli erőszakkal kapcsolatos ügyeken, de ilyen kicsi gyermeket ennyire brutálisan összezúzva még sohasem láttam – nyilatkozta az ügyről Gilbert Guerrero rendőrfőnök.

Mint kiderült, Hernandeztől nem állt távol az erőszak vagy a gyilkosság. 2002-ben rablás és gyilkossági kísérlet miatt letartóztatták, de akkor csupán feltételes börtönbüntetést kapott. Egy évvel később, 2003-ban azonban már gyilkosság miatt csukták le, amiért 5 évet ült.

Ez is érdekelheti!

Bokájánál fogfa fellógatta, majd levágta és megette randipartnere heréit a kannibál férfi – 18+

Bestiális: levágta az édesanyja fejét, majd megfőzte, de az édesapja sem úszta meg – 18+

A tárgyalás hamarosan folytatódik, melynek legfőbb célja a bíró szerint nem más mint, hogy igazságot szolgáltassanak a meggyilkolt gyermeknek. Jelenleg azon dolgoznak, hogy minél több bizonyítékot és információt összegyűjtsenek, hogy megtudják, mi is történhetett pontosan a végzetes napon.

(via)

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors