„Kértem, hogy el ne engedje a kezem” – mondta zokogva a vasárnapi viharban elhunyt Marika néni férje - videó

Két kezével próbálta megmenteni feleségét Lajos bácsi. Marika nénit a patak átszakadt gátjából zúduló víz ragadta magával tótvázsonyi kertjük végében.
Két kezével próbálta megmenteni feleségét Lajos bácsi. Marika nénit a patak átszakadt gátjából zúduló víz ragadta magával tótvázsonyi kertjük végében.

Zokogva állt a pataknál a 78 éves Lajos bácsi. Itt küzdött az idős férfi nyugdíjas felesége életéért. Marikát a hatalmas esőzések miatt felduzzadt ár ragadta magával vasárnap délután. Az esőtől ugyanis fentről és lentről is zubogott a megáradt patak, Marika nénit pedig szinte beszippantotta az eltömődött, majd átszakadt gát.

© Bánkúti Sándor

Amikor észrevette életéért küzdő feleségét, Lajos bácsi megpróbálta kimenteni az asszonyt:

Kértem, hogy el ne engedje a kezem, próbáltam őt tartani

– mondta a Borsnak sírva az idős férfi. Marika nénit azonban elragadta a patak, a folyástól közel ötven méterre találták meg később a tűzoltók, az áradásban pedig a férfi is megsérült.

A család valósággal összeroppant:

– A falu ismer bennünket, szorgosak vagyunk, a házat, kertet magunk csináljuk, reggel fél ötkor már gyomlálunk minden nap – tette hozzá lehajtott fejjel a férfi, aki azóta is képtelen magához térni a sokkból:

Több, mint három évtizedig voltunk házasok. Fel sem tudom fogni, hogy ez megtörtént

– mondta könnyes szemmel.

Lajos bácsi a szörnyű tragédia helyszínén © Bánkúti Sándor

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors