Így marad friss a süti

A kiszáradt sütemény látványa már nem igazán csábító. Háziasszonyok figyelem! Most eláruljuk, mit csináljanak, hogy ne száradjon ki túl hamar a család kedvenc nyalánksága.

Apró trükkökkel tartósabb marad a nasi © Shutterstock

- A megmaradt sütemény oldalához illesszen fóliát! Így akár három-négy napig is tartható az édesség.

- Amennyiben lehetséges, vonja be cukormázzal a finomságot.

- Célszerű betekerni átlátszó fóliába, majd zacskózza be. A nagyméretű, simítózáras tasak a legjobb a tartósításra, így akár egy hétig is friss maradhat az édesség.

- Kekszeknél a régi, jól bevált dobozolás a megoldás. Puha aprósütemény esetén a dobozt bélelje ki alufóliával, hogy megmaradjon a desszert puha állaga. Le is fagyaszthatja, ha fóliába tekeri, majd alufóliába.