Időjárás: idén utoljára ma még kánikula, ám holnap országos eső, péntektől komoly lehűlés jön

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkezendő napokban nagy változás áll be hazánk időjárásában, ám a mai napon még valódi kánikulára számíthatunk.

Ma dél felől érkezik fölénk pár fátyolfelhő, kicsit szűrve a napsütést, kevés gomolyfelhő is képződik, azonban csapadék nem lesz. A délkeleti szél leginkább a Duna vonalán és az ország déli részében megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Szerda estére változó vastagságú fátyolfelhőzet lesz az égen, az északnyugati határvidéken pedig gomolyfelhők is növekedhetnek. A Fertő környékén a hajnali és a kora reggeli órákban egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat, máshol nem várható csapadék. A légmozgás először gyenge, vagy mérsékelt lesz, hajnaltól azonban a Nyugat-Dunántúlon egyre többfelé élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

Csütörtökön reggel magas szintű felhőzet szűrheti a napsütést, déltől pedig egyre többfelé megnövekszenek a gomolyfelhők, és szórványosan zápor, zivatar is várható, eleinte leginkább nyugaton és északon, később pedig az egész országban. A zivatar mellett viharos széllökésekre is számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.

Pénteken az ország nagy részén reggelre csökken a felhőzet, a középső részén azonban csak délelőtt. Nagy területen kiderül az ég, és napos idő alakul ki, kevés gomolyfelhővel. Napközben már nem valószínű csapadék. Élénk, néhol erős széllökésekre lehet számítani észak, északkelet felől, estére azonban mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul, éjszakára pedig 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton napos időre számíthatunk fátyolfelhőkkel, csapadék nem várható. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között várható, a legalacsonyabb éjszakai pedig 4 és 11 fok között.

Vasárnap az idő gyengén felhős lesz, ám csapadék továbbra sem várható. Helyenként megélénkül az északkeleti, keleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25, a legalacsonyabb éjszakai pedig 5 és 11 között valószínű.