Idén biztonságosabb itthon nyaralni

Vár a Balaton és a többi magyar üdülőhely! Ez jó hír, a ­rossz hír pedig az: külföldre idén nagyon kockázatos menni.
Vár a Balaton és a többi magyar üdülőhely! Ez jó hír, a ­rossz hír pedig az: külföldre idén nagyon kockázatos menni.

A Ripost megkérdezett 250 embert, és olvasóiknak több mint 80 százaléka nem kockáztatna meg idén egy külföldi nyaralást. Nem csoda, hiszen a járványveszély ma is fennáll, ráadásul senki nem akar két hétre karanténba kerülni – se külföldön, se utána a hazaérkezéskor.

Erzsi: A gyerekeim nem engedik, hogy külföldre menjünk idén, mert nagyon féltenek minket. Mi nagyon tartunk a járványtól, egyelőre még az éttermi teraszokra sem merünk beülni, úgyhogy biztos, hogy nem merészkedünk el külföldre. © Ripost

Most még a visegrádi országok kölcsönös határnyitása is csak 48 órára vonatkozik: Csehországba és Szlovákiába is csak két napra ugorhatunk át anélkül, hogy karanténba kerülnénk. Ma még horvát utat sem tervezhetünk: lehet, hogy egyszer majd velük meg tudunk állapodni, de egyelőre a Horvátországból és Szlovéniából hazatérőkre is él a szabály, hogy 2 hét karanténba kell menni utána. Arra van esély, hogy ezeket feloldják, de az biztosnak tűnik, hogy olasz, spanyol útra nem mehetünk ezen a nyáron, csak akkor, ha vállaljuk utána a 2 hét hatósági karantént.

Béla: Csak belföldre merünk utazni idén, sehova nem megyünk külföldre. Nagyon félünk a járványtól, várjuk, hogy vége legyen. Magyarországon belül két hétre mennénk el a hegyek közé © Ripost

A görög utazás is erősen kérdéses.

Ráadásul egy külföldi útnak még a közeli országokba is hatalmas a kockázata: zsúfoltak lesznek a határok, mert lázat mérnek mindenhol, és aki beteg, járványkórházba viszik két hétre – utána meg jön a magyar karantén. A fizetésünk jó részét elveszíthetjük, és lehet, hogy az állásunkat is.

Szóval biztonságosabb itthon nyaralni: vár a Balaton…