Horror Pásztón: A férj a gyerekekre vigyázott, amíg az anya a szilveszteri bulin szült

Együtt szilveszterezett a barátnőjével, majd január elsején, a buli helyszínéül szolgáló ház mellett szült H. Mónika. A nő állítja: maga sem tudott róla, hogy terhes.
Együtt szilveszterezett a barátnőjével, majd január elsején, a buli helyszínéül szolgáló ház mellett szült H. Mónika. A nő állítja: maga sem tudott róla, hogy terhes.

Bilincsbe verve, sokkos állapotban, kifejezéstelen tekintettel sétált a tárgyalóteremig vezető folyosón a horrorisztikus csecsemőcsonkítással gyanúsított H. Mónika. A nő előzetes letartóztatásáról döntő tárgyalásra egyetlen rokona és az élettársa sem ment el, így a döntést ügyvédjével kettesben várták meg. Mónika láthatóan zavart volt, maga elé me­redve, csendben sírdogált. A nőt végül 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték. Ügyvédje elárulta, hogy a nő vallomást tett a rendőröknek.

© Bánkúti Sándor

– Annyit elismert, hogy elsején életképes csecsemőt hozott a világra a barátnője háza mellett – mondta a Borsnak dr. Pongó Erik. – Védencem előtte a szilvesztert együtt töltötte a barátnővel. Azt állítja, hogy a gyermeket egy félreeső helyen magára hagyta. A vallomásában megerősítette azt is, hogy senki, még legközelebbi rokonai és barátai sem tudtak arról, hogy vá­randós, sőt azt állította, hogy a szülés pillanatáig ő maga sem tudott állapotáról – tette hozzá az ügyvéd.

H. Mónika a csonkítást, lefejezést is ta­gadta. Elmondása szerint a gyereket a sorsára hagyta, de tagadja, hogy ő oltotta volna ki az életét. Arra a kérdésre, hogy miért hagyta magára, azóta sem tudott válaszolni. Mónika a letartóztatása óta sokkos állapotban van, állítólag hiányoznak neki a fiai. Az ügyvéd nem tért ki arra, hogy a nő tudja-e, ki lehet a meggyilkolt csecsemő vér szerinti apja.

Mónika élettársa, M. János még mindig nem ocsúdott fel a rémálomból. – Nem mentem el az előzetesre, a fiúk ügyét intéztem, ezenkívül pedig még nem va­gyok készen arra, hogy találkozzunk. De mindenképpen szeretnék vele beszélni, meg akarom tőle kérdezni, miért tette ezt – mondta szomorúan Já­nos. – Álmomban sem gondoltam, hogy várandós, én azon a szilveszteri bulin sem voltam ott, a fiúkkal otthon maradtam.