Hoppá! Többször is főzött a királyi családra a MasterChef VIP 2 séfje

A MasterChef VIP 2 még versenyben lévő sztárszakácsaira nem ksiebb feladat várt, mint elkészíteni két ételt Vilmos herceg és Kate Middleton lakodalmának menüsorából. A választás nem véletlen, Hampuk Zsolt sokszor készítette már el a királyi család számára mindennapi betevőt.

© Ripost

A brit királyi család korántsem a közismert néhány tagból áll, hiszen számos főúri méltóság áll valamilyen fokon rokonságban az uralkodóházzal. Tulajdonképpen úgy működnek, mint egy gigavállalat, aminek a vezérigazgatója Erzsébet, aki tizennyolc ország uralkodója. A közvetlen családtagok pedig amolyan aligazgatók, középvezetők, akik az ágazatokért, vagyis az országokért felelnek. Mivel a királyi család tagjainál sosem lehet készpénz, az ő ellátásukért egy külön cég felel. Nos, én is egy fogaskereke vagyok ennek a cégnek. Egy síparadicsomban kért fel az egyik képviselő. Az első munkám Európa egyetlen hatcsillagos szállodájában volt, ahová Vilmos, Kate és Harry volt hivatalos egy esküvőre. Ugyanazt a menüt kellett lefőznünk a csapattal, ami az esküvői menü volt, csak éppen külön alapanyagokból, a konyha egy elzárt területén. Ilyenkor az ételeket vegyészek ellenőrzik, és persze minden szakácsot átvilágítanak, hiszen a királyi család minden tagja különösen védett személynek minősülmesélte a Ripostnak Hampuk Zsolt, aki azt is elárulta, hogy a koronahercegek és szűk környezetük sosem állított elé lehetetlen feladatokat, pedig a séfcsapat minden kérésre fel van készülve.

A séf gasztrotudásából a világsztárok is megkapták a magukét. Habár akadtak köztük néhányan, akik rendesen feladták a leckét Zsoltnak furcsa kéréseikkel, de a végén az is megesett, hogy barátságot kötött velük.

© Ripost

Főztem már Brad Pittnek és Angelina Jolie-nak, de Robert De Nirónak is, hogy csak néhány nevet említsek a legnagyobbak közül. A világsztárok finoman szólva elég hektikus személyiségek és jellemzően egyáltalán nem járnak a földön. Konkrét neveket nem mondhatok, de bőven akadnak olyan hírességek, akik direkt szeretik próbára tenni a séfeket. Legutóbb egyikük az éjszaka közepén közölte, hogy húst szeretne enni, amihez kizárólag piros és édes szószt akar fogyasztani, ami nem készülhet gyümölcsből. Nos, ezzel feladta a leckét, de végül készítettem egy tejszínalapú mártást, amit végül kárminnal, vagyis a bíbortetűből nyert ételfestékkel színeztem meg – mesélte a sztárséf.

Zsolt nemrég egy egész éjszakát átbeszélgetett a világ egyik legkeresettebb színészével.

© Ripost

Igazán különleges este volt, amikor az egyik legismertebb világ­sztár beküldetett értem a konyhába és meginvitált az asztalához, hogy beszélgessen velem. Gyakorlatilag hajnalig iszogattunk és szivaroztunk. Minden érdekelte, ami az úgynevezett normális világban zajlik. Már az a tény is izgalommal töltötte el, hogy én például el tudok menni egy boltba, vagy be tudok ülni egy moziba, hiszen neki erre nincs lehetősége – mondta Hampuk Zsolt.

A sztárséf elárulta: ha fényűzésről van szó, a sejkek számára nincs határ.

Egy alkalommal elhívtak egy luxusszállodába, ahol egy sejk lefoglalt három teljes emeletet magának és a kíséretének. Az volt a feladat, hogy a csapatommal gondoskodjak az ellátásukról. Kaptunk egy hatvannégyezer eurós keretet és meghatározták, hogy milyen alapanyagnak, honnan kell érkeznie. Elkészítettük a menüt, amit minden szobába bekészítettünk, majd megérkezett a sejk és a kísérete, s mindössze nyolc órát tartózkodtak a szállodában. Amikor felmentünk, hogy leszedjük az asztalokat, megdöbbenve tapasztaltuk, hogy mindent érintetlenül hagytak. Még egy szőlőszem sem hiányzott egyetlen gyümölcskosárból sem. Ha ilyen pazarlást látok, azért kiszalad a számon egy veretesebb fohász... – mesélte a sztárséf, aki este feltűnik a TV2 képernyőjén.