Halott kisbabák miatt nyomoz a rendőrség: vérdíjat tűztek ki a gyilkos anyákra – 18+

A kitűzött nyomravezetői díjak ellenére a rendőrök három holtan talált csecsemőnek sem találják a szüleit. A csupán látszólag egyszerű bűncselekményekkel a zsaruknak koránt sincs könnyű dolguk.
A kitűzött nyomravezetői díjak ellenére a rendőrök három holtan talált csecsemőnek sem találják a szüleit. A csupán látszólag egyszerű bűncselekményekkel a zsaruknak koránt sincs könnyű dolguk.

Három halott baba, három megoldatlan eset. Sokszor a hátrahagyott nyomok ellenére sem sikerül elfogni a csecsemőjüket hátrahagyó vagy meggyilkoló anyákat, a nyomozást pedig egy idő után felfüggesztik.

2017-ben Nyíregyházán egy konténer mellett bukkantak egy halott csecsemőre, nem lehet tudni, hogy ki hagyta ott a babát © Police.hu

Így történt a 2015. augusztus 26-án, a miskolci papírgyár környékén talált újszülött ügyében is. Az orvos szakértő véleménye szerint a kisfiú élve született, a zsaruk emberölés miatt kezdtek nyomozni. Még félmillió forintos nyomravezetői díjat is felajánlottak, de ez sem segített. A nyomozást nemrég felfüggesztették.

A Bors folyamatosan figyelemmel kísért egy borzalmas nyíregyházi esetet is: a baba holttestére egy kukás konténer mellett találtak 2017 novemberében. A 32 hetes kislány teljesen csupasz volt, a köldökzsinór sem volt levágva róla rendesen. Szintén emberölésre gyanakodtak, itt sem sikerült az anyára rábukkanni. Végül bűncselekmény hiányában leállították az eljárást. Kiderült: a gyermek már nem élt, amikor a világra hozták.

A nyíregyházi újszülött ingét is megtalálták a helyszínen © Police.hu

Tíz napja Tótkomlóson egy lakatlan családi ház előtti bozótos területen, egy nejlonzacskóban halott csecsemőt találtak. A csecsemő édesanyjának felkutatásához szintén félmilliós nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

A legtöbben lebuknak

– Idén márciusban egy 23 éves sárkeresztúri nő a szülés után megfojtotta a babáját, majd a párja szüleinek házánál magára hagyta. A zsaruknak bevallotta: két éve is megölte újszülöttjét.

– Még életben találtak rá járókelők arra a csecsemőre, akit órákkal korábban szült oda az anyja. A gyerek anyja elmenekült, de a rosszulléte után lecsukták. Azóta otthon van, de emberölés kísérletével gyanúsítják.

– 2017 szilveszterén szülte meg egy pásztói híd alatt a gyermekét H. Mónika, aki aztán feldarabolta és elrejtette a maradványokat. Csak a kisbaba feje került elő.

H. Mónika 2017 szilveszterén szülte meg egy pásztói híd alatt a gyermekét, aztán feldarabolta és elrejtette a maradványokat © Czerkl Gábor

– A nyomozás során a környezet közömbössége okozza a legnagyobb nehézséget és az, hogy az érintettek próbálják leplezni a várandósságukat – magyarázta a Borsnak Kátai Elek, az Országos Rendőr-főkapitányság egykori rendőr alezredese, akit bő húsz éve egy hasonló helyzetben például a holttest mellett talált puliszőrszál vezetett a gyilkos anyához.

Végh József kriminálpszichológus szerint az elkövetők akár évekig is képesek palástolni a bűntudatot, aminek a felerősödése esetén jellemzően nem tudják magukban tartani a titkot és elmondják valakinek.

Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors